Политика сјећања 2: Љубиша Крунић, пак, именује – Додика

Милорад Додик је у мају ове године изједначио усташки Блајбург и Јасеновац. Додик је човјек који је послије избора рекао да је за њега Драган Човић српски заштитник у Предсједништву БиХ. Зато Човић слави и ”Олују” и усташки Блајбург, а Додик спава док се Херцеговина сјећа жртава, казао је члан Предсједништва Партије демократског прогреса (ПДП) Љубиша Крунић.

уторак, 7 августа, 2018 / 13:46

"У дане кад се Херцеговина сјећа хиљада својих жртава, побијених војника у прошлом рату, жена и дјеце побацаних у јаме за вријеме НДХ, српских костију које је хрватска војска 1992. поново дигла у ваздух – гдје је Милорад Додик? Док смо се у недјељу у Невесињу сјећали устаника из 1875. и борбе за слободу Херцеговине, предсједник Републике је нашим хеликоптером надлијетао Херцеговину на путу за СНСД-ов скуп у Требињу. У Пребиловцима смо се јуче присјећали монструозних злочина над новомученицима које је НДХ починила 6. августа 1941, предсједник је спавао. Данас смо у Гацку, сјећамо се жртава протеклог рата – предсједника Републике нема".

Крунић је поручио да је Милорад Додик у мају ове године изједначио усташки Блајбург и Јасеновац.

"Додик је човјек који је послије избора рекао да је за њега Драган Човић српски заштитник у Предсједништву БиХ. Зато Човић слави и ”Олују” и усташки Блајбург, а Додик спава док се Херцеговина сјећа жртава. Милораду Додику ништа осим личног и хрватског интереса није важно, а српски народ је народ побједника и увијек је, на крају, побјеђивао такве. Побиједиће и у октобру", казао је Крунић.