Политика није за банкара: Смијенило Милана Радовића

Надзорни одбор је смијенио директора Нове банке Милана Радовића, након што је он одбио да поднесе оставку на ту функцију. Обзиром на плату од 80.000 КМ, ко би му замјерио?

понедељак, новембар 5, 2018 / 22:38

Ту је вијест прво јавила Срна. Но, БН ТВ потом долази до својих сазнања, да је Влада претходних дана, по налогу Додика, условљавала прекидом сарадње и повлачењем депозита из те банке, што је утицало на одлуку НО, који иначе представљају већински приватни капитал.

Радовић је на недавно одржаним изборима добио посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице три (бањолучка регија). Био на листи ДНС и био је један од фаворита те странке за мјесто мандатара за састав нове владе Републике Српске, а причало се и о премијерској позицији.

Мангуп са црне листе

Након избора, Радовић и још неки из ДНС нашли су се на Додиковој „црној“ листи, под оптужбом да су радили за супротни, односо опозициони табор на посљедњим изборима. Што је за Радовића и тачно.

Неугодно је одзвонило на линији СНСД-ДНС-СП, када се и Милан Радовић појавио на Тргу Крајине и причестио се пред објективима на истом мјесту, дје и Вукота Говедарица.

По количини уложеног новца био је вјероватно најпримјећеније лице ДНС у Изборној јединици 3, поготово за неког ко је до тада био практично политички анониман.

Ваљан банкар и лоша политичка процјена

Резултат који је остварио, био је опет скроман у односу на улагање, али је сврха испуњена и добио је мандат. У кампањи је запамћен по томе што су покрај његовог изборног штаба дијељене чак и бесплатне кокице.

Радовић је и један од мањих акционара Нове банке и добитник је бројних признања за успјешан рад у области банкарства. Радовић је на мјесту директора остварио најбоље резултате Нове банке од оснивања, што је данас констатовао у свом саопштењу за јавност и Надзорни одбор банке који га је смијенио.

У штампи из Ефбиха се помињало да је Радовићева мјесечна плата износи 80.000 КМ, па ће ова смјена бити несумњиво бити значајан удар на кућни буџет.

Надзорни одбор је на данашњој сједници разматрао финансијске резултате банке за првих 10 мјесеци ове године и констатовао да је Нова банка постигла најбоље финансијске резлутате од оснивања и да има снажну и стабилну позицију.

Образложење због смјене, јесте жеља НО да Милан Радовић као освајач мандата у НСРС не дође у сукоб интереса.2 КОМЕНТАРА

 1. Све наведено није основни разлог смјене Радовића. Ни сукоб интереса, ни појављивање на тргу, ни кокице…..
  Изгледа да је у позадини нешто друго.
  Још прилично прије почетка изборне кампање, на неком скупу у БЛ, не могу се сјетити којем, ни поводом чега, али су били присутни представници позиције и опозиције, у неформалном обраћању Додик је рекао Радовићу: „Тебе ћу мали уништити“. Сви који су се нашли у близни су то јасно чули.
  Отприлике се то подудара негдје са временом када се Радовић декларише као ДНСовац.
  Било би интересантно да уредник портала и новинари мало прочачкају, када се то десило.
  Очигледно да је Радовић (мали) направио погрешну процјену и приступио странци тада у успону амбициозно очекујући и свој успон.

 2. Zemlja koja u kojoj neko prima mjesečnu platu koliko većina ne primi za čitav svoj radni vijek, zaslužila je da nestane.
  Fala Bogu pa takva kakva je , nestaje.
  Nije zaslužilo mazohističko roblje da ima državu u kojoj, što neko reče, Grla, ćutke stavljaju na svoje vratove jaram.
  ZDS, Grla, Uživajte U Ujarmljivanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *