Политички добачај: Николић брани Додика од Иванића

Предсједник Србије Томислав Николић одбацио је оптужбе српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да се мијеша у унутрашње односе у БиХ и оцијенио да Иванић на нивоу БиХ не представља свој ентитет и да не ради довољно за Српску. Николић је навео да се никада није мијешао у унутрашње односе других држава, посебно не сусједних, […]

уторак, 5 јануара, 2016 / 13:08

Предсједник Србије Томислав Николић одбацио је оптужбе српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да се мијеша у унутрашње односе у БиХ и оцијенио да Иванић на нивоу БиХ не представља свој ентитет и да не ради довољно за Српску.

Николић је навео да се никада није мијешао у унутрашње односе других држава, посебно не сусједних, и све што је у мандату радио било је усмјерено на то да сви из бивше Југославије имају боље односе.

"И они јесу бољи, него што су икад били, а нисам ја крив што држава БиХ не функционише како треба и што Младен Иванић тамо не представља свој ентитет", рекао је Николић за "Курир".

Према његовим ријечима, умјесто да буде у директној вези са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, Иванић ради против њега.

"И то ми је страшно болно, зато што знам да ти сукоби угрожавају Републику Српску", навео је Николић.

Додајући да не ради ништа против Српске, нити жели да се сврста на било чију страну, Николић је подсјетио да је његова уставна обавеза да штити српски народ.

"Дејтонско право и обавеза је да се сачува српски ентитет који се зове Република Српска. Ако то не зна представник Републике Српске на нивоу БиХ Младен Иванић, ја знам. Немам ништа против Иванића, изабрао га је народ, само не смије ни он да има ништа против Милорада Додика, кога је такође изабрао народ", навео је предсједник Србије.

На константацију да то што штити Додика, може да се протумачи као мијешање, Николић је рекао да не штити Додика, већ Републику Српску и да је Додик предсједник Републике Српске.

"И ту се моја прича о њима завршава. Иванић не ради довољно за Српску. Био сам свједок када је у Загребу Бакир Изетбеговић лоше говорио о Додику, врло лоше, са тешким оптужбама. Иванић је говорио послије њега и није ни поменуо Додика, што је било веома чудно. Требало је да каже нешто у његову одбрану, бар оно што мисли да није тачно", рекао је Николић.

Николић је додао да ће увијек говорити шта мисли, макар се то и не свиђело комшијама.0 КОМЕНТАРА

  1. Ivanić jedva čeka neki od Bajinih spinova kako bi se zakačio i tako izbjegao i zataškao prave probleme.

    Isto čini i najveći dio opozicije. Priča o izdajnicima i plaćenicima je toliko šuplja i providna da upravo zbog toga može poslužiti i kao lakmus pri određivanju ko zaista jeste opozicija u RS. Ko god da se ozbiljno prihvati ove priče on je ništa drugo do Bajin Trol.

    Ivanić je trolčina na kvadrat.

  2. Нека господин Предсједник Србије својом уставном обавезом штити територију Косова и Метохије српски народ на тим просторима.“ Не пада снијег да прекрије бријег већ да свака звјерка покаже свој „. Бригом о Републици Српској и односима предсједника Додика и српских представника у заједничким органима скреће се пажња са својих грешака.