Политичка комесарка за српство у ПДП, опет једина о хорору у Црној Гори

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Јелена Тривић, изразила је дубоку забринутост због тренутног стања у Црној Гори и потресних сцена полицијске тортуре над сопственим народом, свештенством Српске православне цркве и политичким неистомишљеницима које су дубоко узмнемириле и јавност Републике Српске, истичући да такво понашање представља најгрубље кршење демократских и цивилизацијских тековина.

четвртак, 25 јуна, 2020 / 23:56

"Режим Мила Ђукановића по ко зна који пут доказује да му ништа није страно, да ће за политичку корист и опстанак на власти употријебити све, па и силу против властитог народа. Нико се силом није вјечно одржао, па неће ни Милов режим. Они по узору на неке наше политичаре, куповином посланика покушавају у потпуности да игноришу изборну вољу грађана и на тај начин, остваре потпуну власт у мјестима гдје то нису”, рекла је Тривићева и додала да је овај режим који је оковао све народе у Црној Гори, а највише српски народ, управо бруталном употребом силе показаје да му се ближи крај и да су демократске промјене у Црној Гори неминовне.

"Вјерујем да ће оне који су налогодавци ових немилих сцена ускоро стићи казна. Народу Црне Горе желим да истраје у борби за демократску и слободну Црну Гору. Желим то свим народима који живе у Црној Гори, а поготово нашем српском народу који је ударом режима на Српску православну цркву ударио на темеље и идентитет српског народа”, истакла је Тривићева и подсјетила да је српски народ опстао у Црној Гори и пред већим окупатором, опстаће и под овим и изборити се за своја уставна и цивилизацијска права у 21. вијеку.

"Сматрам да сваки политичар у Републици Српској треба да има јасан став по овом питању, јер наша је обавеза да подржимо наш народ гдје год се он налазио. Ово јесу тешка времена за Србе у Црној Гори јер им се покушава отети вијековна традиција и идентитет, што је недопустиво. Вјерујем да ће Црна Гора бити симбол српских побједа у миру", закључила је Тривићева.