Полицијска акција у фабрици шећера у Бијељини

Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо изјавио је данас да је полицијска акција, проведена у Фабрици шећера у Бијељини била правовремена и да је вођена на професионалан и одговоран начин, али није желио да говори о садржају истраге. "Била је правовремена и, између осталог, што је заштићена и јавна имовина од било каве даље манипулације […]

петак, 13 маја, 2011 / 17:36

Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо изјавио је данас да је полицијска акција, проведена у Фабрици шећера у Бијељини била правовремена и да је вођена на професионалан и одговоран начин, али није желио да говори о садржају истраге.

"Била је правовремена и, између осталог, што је заштићена и јавна имовина од било каве даље манипулације и пропадања. Сада је велики задатак на институцијама да ту имовину држе у функцији у којој треба да буде, а то ће подразумјевати одређене напоре", рекао је Чађо новинарима у Бијељини.

Он је истакао да је предмет "Шећерана" важан и да га је разумио и као тест, не само полицији, већ и другим структурама, јер се "први пут на овакав начин и у овом обиму јавља ова врста проблема".

"Што је чинило ангажман полиције, тест је положен. Препознајем озбиљан приступ правосуђа и правосудних институција, као и Владе РС, а посебно Министарства пољопривреде које жели да тај капацитет задржи и да запослени не трпе никакве штете од тога, ма ко и на који начин их евентуално довео у заблуду", навео је Чађо.

У Фабрици шећера у Бијељини 26. априла извршен је полицијски претрес у вези са великом акцијом МУП-а Српске на спречавању прања новца.Оставите одговор