Полиција у Брчком кречи графите које им одреди Ресурсни центар ЕУ и Невладинићи

Полиција Брчко дистрикта данас је учествовала у акцији кречења увредљивих графита у Брчком, коју је испред мреже "Промовиши позитивно" реализовао Ресурсни центар. Графити су прекречени на зградама пет средњих школа, на Првој основој школи и на згради Центра за ментално здравље у Брчком.

среда, 24 новембра, 2021 / 19:35

Из Полиције су истакли да је исписивање графита кажњиво у случајевима када по свом значењу и садржају изазивају расне, националне и вјерске нетрпељивости према другим друштвеним групама, односно када се њима оштећује имовина.

Портпарол Полиције Брчко дистрикта Џевида Хукичевић напоменула је да од 2014. године континуирано сарађују са невладиним организацијама у активностима уклањања увредљивих графита са јавних површина ради промовисања позитивних друштвених вриједности у заједници, те да ће тако бити и у наредном периоду.

Ана Стоиљковић, која је члан Ресурсног центра, изјавила је новинарима да су овом акцијом хтјели да пошаљу поруке мира и толеранције, као и да желе да зауставе сваки говор мржње јер графити често то јесу и представљају насиље.

Шеф Пододјељења за средње образовање у Влади Брчко дистрикта Славољуб Башић рекао је да су средње школе увијек пружиле подршку позитивним активностима невладиног сектора које се препознају у свакој заједници.