Полиција спријечила бивше војнике да провале у Парламент Федерације

Током сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ, данас у Сарајеву, умало није дошло до инцидента између полиције, у којој има и припадника специјалних снага са штитовима, и окупљаних испред зграде Парламента, пензионираних бивших припадника Оружаних снага БиХ. Група ових бивших војника у којој је тренутно више од 200 људи, покушала је у једном тренутку да уђе […]

среда, 7 новембра, 2012 / 12:45

Током сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ, данас у Сарајеву, умало није дошло до инцидента између полиције, у којој има и припадника специјалних снага са штитовима, и окупљаних испред зграде Парламента, пензионираних бивших припадника Оружаних снага БиХ.

Група ових бивших војника у којој је тренутно више од 200 људи, покушала је у једном тренутку да уђе у зграду Парламента, али је испред њих стала полиција и тензије су се смириле, када је у зграду пропуштена неколицина која ће заступати цијелу ову групу.
Сазнаје се незванично да ће тих неколико представника незадовољних бивших војника ускоро примити предсједавајући Представничког дома Парламента ФБиХ Фехим Шкаљић, а током дана и федерални премијер Нермин Никшић.

Ова група окупила се од јутрос пред зградом Парламента незадовољна због информације да ће премијер Федерације БиХ Никшић предложити повлачење с дневног реда предложених допуна Закона о повољнијем пензионисању. Те допуне најављују да ће Федерација преузети бригу о исплатама пензија овим бившим припадницима Оружаних снага , пензионисаних својевремено по државном закону.

Дневни ред данашње сједнице Представничког дома још није коначно утврђен.Оставите одговор