Полиција РС ухапсила 14 особа у акцији "Лото"

Окружно тужилаштво Бања Лука и припадници Управе Криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у оквиру акције "Лото" претресли су више локација на подручју Бања Луке, Мркоњић Града, Шипова, Рибника и других мјеста и ухапсила 14 осумњичених лица, саопштено је из тужилаштва. Након криминалистике обраде бањалучком Окружном тужилаштву достављен је извјештај против лица чији су […]

субота, 7 децембра, 2013 / 14:48

Окружно тужилаштво Бања Лука и припадници Управе Криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске у оквиру акције "Лото" претресли су више локација на подручју Бања Луке, Мркоњић Града, Шипова, Рибника и других мјеста и ухапсила 14 осумњичених лица, саопштено је из тужилаштва.

Након криминалистике обраде бањалучком Окружном тужилаштву достављен је извјештај против лица чији су иницијали Д.М. из Кнежева, Д.С, К.Б, М.Ж, сви из Шипова, те З.Ј. и З.М. из Рибника.

Достављен је извјештај и против лица са иницијалима А.Б. из Котор-Вароша и Р.М, П.Д, П.З, Ж.Б. и Н.К. из Бањалуке, као и Ч.М. и С.С. из Мркоњић Града, осумњичених за злоупотребу службеног положаја или овлаштења, те примање мита.

Осумњичени су у претходном периоду омогућили стицање права на инвалидске пензије лицима која зато неиспуњавају законске услове.

Ухапшени су уз извјештај о почињеном кривичном дјелу проведена на испитивање у Окружно тужилаштво Бањалука.

Након испитивања, тужилац ће одлучити о предлагању мјере притвора, а о чему ће јавност бити благовремено обавијештена, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће акција "Лото" бити настављена и у наредном периоду.

Директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања /ПИО/ Републике Српске Младен Милић изјавио је јуче да је претрес просторија бањалучке филијале Фонда обављен у оквиру акције "Стоп преварама! До пензије поштено".

Он је додао да су инспректори Управе Криминалистичке полиције МУП-а Српске однијели дио документације која се односи на сумњиво додијељене пензије.0 КОМЕНТАРА

  1. МУП нас свако мало увјери да падају у воду све баљезгарије опозиције да власт нема намјеру да се избори с криминалом и корупцијом.

    Опозиција каже да само они могу нешто да преокрену. Показали су да то нису били у стању, док ова власт показује вољу, способност, и на крају резултате у борби против криминала и корупције.

Оставите одговор