Полиција кажњава за затамњена стакла

На подручју Републике Српске, полицијски службеници МУП-а РС, у временском периоду од 16.01. до 01.07.2012.г., током контролe возила код којих су постављене фолије или је на други начин извршено додатно затамњење стакала, укупно су контролисали 4436 возила и санкционисали 4016 возача. Oни су кажњени због додатног затамњења стакала на возилу (постављањем фолија, додатним бојењем стакла […]

среда, 11 јула, 2012 / 10:00

На подручју Републике Српске, полицијски службеници МУП-а РС, у временском периоду од 16.01. до 01.07.2012.г., током контролe возила код којих су постављене фолије или је на други начин извршено додатно затамњење стакала, укупно су контролисали 4436 возила и санкционисали 4016 возача.

Oни су кажњени због додатног затамњења стакала на возилу (постављањем фолија, додатним бојењем стакла и сл.) у односу на фабричку уградњу, саопштено је из МУП-а.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске упозорава грађане, власнике моторних возила са постављеним фолијама на вјетробранским и прозорским стаклима да су дужни да уклоне те фолије, јер ће у супротном бити санкционисани за тај прекршај. Казна за наведени прекршај је одређена Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ и износи 40 конвертибилних марака.

Полицијски службеници МУП-а РС ће и у наредном периоду наставити са спровођењем ове акције, јер у јавном саобраћају на путевима Републике Српске учествује велики број оваквих возила, а дио њих користе управо лица склона криминогеном понашању, односно таква возила се користе или би могла бити кориштена за извршење кривичних дјела.Оставите одговор