Покрет за Пале: Начелник признао да даје новац медијима који су му блиски

У члану 26. Устава Републике Српске је наведено: "Загарантована је слобода штампе и других средстава јавног обавјештавања."

четвртак, 30 октобра, 2014 / 11:30

У члану 2. Устава БиХ став 3х. Стоји: "Сва лица унутар територије Босне и Херцеговине ће уживати људска права и слободе који укључују: …Слобода
изражавања."

Ова универзална права још увијек нису директно ускраћена, али могу скупо да коштају онога ко их користи професионално и у доброј намјери. Најбољи примјер је некоректан однос Општине Пале према "ОСМ Радију" који траје већ 6 година. Овај локални медиј је у немилости власти из разлога што нису подобни према критеријумима локалне политичке олигархије.

На последњој сједници Скупштине општине Пале која је одржана 29.10.2014. године, током расправе о стању медија у Палама, начелник Миодраг Ковачевић је, између осталог, изјавио сљедеће:

"Док сам ја начелник неће никада ући у буџет (мисли се на "ОСМ Радио")…. Политика ове коалиције је да фаворизује медије који су нама блиски…. Нико овдје неће финансирати некога да изгуби изборе…. Мора институција да има интерес да вас финансира."

Све што је изрекао начелник Општине Пале је жалосна слика односа власти спрам малог медија који ради у интересу цјелокупне заједнице, али чији власник није по политичкој вољи општинским оцима.

Ово је и врло јасна порука коју локална власт шаље СВИМА који нису "њима блиски". Сви који нису с нама су против нас! И као такве ћемо их посматрати спрам буџетских средстава, на начин да из буџета не могу добити ништа! Да ли су ово "промјене" које су нам понуђене на протеклим општим изборима?

Драги наши суграђани,

Буџет није ничије власништво, па ни оних који су на разне начине освојили општинску власт. Буџет пунимо сви ми, а код нас је очигледно приватизован. Док овако размишљају и дјелују они који нас воде неће бити добро.

 

 

 

Радосав Живковић

предсједник Извршног одбора

Покрета за наш град-Пале0 КОМЕНТАРА

 1. Каква је слика у РС, гдје предсјендик и режим СНСД-а, отоврено шиканира медиј БН-а? Осим тога, ја не видим разлог зашто би општина Пале финансирала неку комерцијалну ртв станицу, а они сами немају неки занимљив програм, али се не сматрају локалним средством информисања!? Није Жељко Илић толико блесав, што ово овако манипулише код ових смутљиваца, пуца он на Додикову помоћ, јер му станица овиси о „великом брату“ ртрс-У!

 2. Господин Живковић је један паметан и угледан грађанин, он је за Ковачевића Анштајн.

  Имам два задатка у наредном периоду, први је да ставим на чврсте ноге „ЗОРУ“ партију -покрет опште друштвени интерес свих грађана Српске због јасног програмског циља, као што је ОРАХ у Хрватској.

  Други задатак, мислим све учинити да се приступи договорима о примјени мога програма за стратешки развој Сарајевско-романијске и Горњо-подрињске регије(пронађи овдје у архиву моју колумну „КО ТО ТАМО НА ИСТОКУ СРПСКЕ , НЕЋЕ ИЛИ НЕ ЗНА?) чим се конституишу све власти.

  Нема више времена Српска да губи енергију са много пацера у општинама какав је овај мали тупаџија од куповне дипломе, нити има времена ова регија,избори су завршени, ваља рукаве засукати и договарати са људима, како да се вадимо из овог чемерног стања.

  Сви знају да сам човјек ријечи и договора,нема непријатеља ако нам је заједнички циљ, ипак у овој регији за сада један сигурно отпада, то је начелник Пала Ковачевић.

  Он је човјек који је дозволио довоз отровног отпада на регију из Федерације,урадио је и многе друге ствари за шта већ постоје кривичне пријаве, као што је пријава 400 грађана у Тужилаштву за злоупотребу службеног положаја везаног за грађевинску мафију.

  Ако га Босић не склони(да је то урадио у мају кад сам тражио у саопштењу поводом тровања, данас би био апсолутни побједник избора), склони ће га народ Пала, причали сте о правди и промјенама, што се мене тиче врло брзо ће се у Палама осјетити, доста је 25 година зла, уништене привреде, страха, лоповлука и понижења.

  „ЗОРА“ ће прво да сване у Палама, правда мора почети у Српској из куће у којој је настала, зар није логично?

  Доста је Ковачевићу Палама папака,Пале ће бити монденски, туристички и образовни центар на понос свих нас који тамо живимо, на понос Српске и свих њених грађана.

  Ипак су Пале град у коме је настала Република Српска , а не корида.

  Замислите Пале и Гармиш, величина иста,услови исти, оба града олимпијада, Гармиш 200 милиона еура буџет само од туризма, Пале 4,5 милиона еура од све привреде.

  Е, видите, направићемо чуда, биће фрке, неће се дати папци, међутим ничија осим идеје „ЗОРЕ“ није горила до зоре.

  Бићемо ми запослени, насмијани и срећни.

  То вам моји суграђани обећава Никола Лазаревић, добро ме знате да држим ријеч, шта сам рекао да ћу урадити, урадио сам на понос свих нас, да се не бојим ничијих ментора, опет опште познато, зар није тако?

  Поздрав.

 3. Nažalost, Osm radio kao i većina radio stanica su u rukama ljudi koji veze nemaju sa biznisom. Ko im je pomogao da nabave opremu, dobiju dozvole, ko ih je finasirao?
  Kad je nestalo para sa strane, kad je tržište počelo određivati pravila igre većina tih medija su propali.
  Ako medije posmatramo kao i sve druge privredne subjekte,zašto bi neko plaćao OSM koji ima slušanost 7 % na područiju grada Istočnog Sarajeva a BN 60 %. Da li stvarno mislite da je Glas Srpske ili Nes radio profitabilan?
  Dnevni novine PRESS RS ima tiraž 3000 primjeraka, dužan državi preko 500 000 KM a imao je svu podršku režima. Džaba sve ako Vas narod ne čita, ne sluša ili ne gleda, a oglašivači Vas zaobilaze.

 4. Промјене, промјене и само промјене, поздрављам општину Дервенту и њихову јасну поруку коју су упутили према Додиковом режиму, хоћемо промјене!

  Власници тзв „независних“ локалних ртв станица, а чланови разних политичких партија, попут Илића, испадају и смијешни и глупи, рибар, нећеш нас опет навући на ту јефтину фору, питамо се је ли Илић заслужио општинске паре за своју приватну радиотелевизијску станицу и у чему је та његова заслуга?

 5. re-harper

  za tvoju informaciju,ne postoji radio-televizija o.s.m.

  postoji radio osm (otvorena srpska mreza) u palama,i ilic zeljko je vlasnik i direktor.

  postoji i tv osm u palama,a vlasnik i direktor je mirko despic.

  radio osm ne ovisi od rtrs,niti ceka pomoc od pala i drugih.

  radio osm postoji 15 godina i bori se na trzistu za svoj hljeb.

  a u budzetu opstine pale nije 14 godina bilo para za komercijalni-jedini privatni radio osm sa sjedistem u palama i na teritoriji od zvornika do trebinja.

  a u budzetu opstine pale 10 godina ima para za komercijalnu-privatnu tvosm sa sjedistem u palama i privatnu komercijalnu bntv sa sjedistem u bijeljini. i to je u redu,to je pravo opstine,nemam primjedbe.

  ali,nacelnik ne smije da ucjenjuje i prijeti bilo kom mediju,jer je to klasicno krivicno djelo…
  a nacelnik je pravnik…zna dobro da krsi zakon.

  a znaju i da zakone krse najmanje 5 godina,jer po zakonu neobjavljuju javipoziv-tender za medije,na koje bi se javljali svi mediji,pa neka na osnovu uslova i ponuda,odluce kome ce dati pare,a ne na kaubojski nacin.

  dakle,prvo se raspitaj,pa onda napadaj…..
  pozzzzz

  dakle,opstina ne finansira RADIO OSM.

 6. re-deki

  radiju osm niko nije pomogao da kupi,nabavi opremu,i niko mu nije dao dozvole.
  sve je placeno novcem i radom osnivacaa prije 15 godina.
  radio osm je regionalni radio sa 3 predajnika i pokriva pola bih i dio srbije i crne gore. tu zivi blizu 2 miliona gradjana,a naravno da oni slusaju najmanje 10 razlicitih radio stanica.

  tvoja tvrdnja,, da je menadzment nesposoban,,…..
  imas pravo na svoje misljenje.
  ako pokusas da mislis svojom glavom,….mozda je menadzment malo i sposoban,kad je uspio da opstane u malom mjestu pale,sa 22.000 stanovnika,BEZ IKAKVIH BUDZETSKIH SREDSTAVA.

  Usput,radio osm za pale i apljane besplatno reklamira nacelnika,opstinu,sve kulturne,sportske i druge manifestacije…. a da ne pominjemo nevladin sektor,borce,omladince,sirotinju,guslare,crveni krst itd.

  vi to filozofski posmatrate kao obavezu privatnog radija,da iz privatnog budzeta,treba da besplatno pomaze opstinu.

  usput,za 15 godina,racunajuci poreze i doprinose i dozvole i sve druge energente i troskove,radio osm uplati na racun republike i opstine cca 400.000 KM za 15 godina.
  i tebi je nejasno kada zelim da znam kako se trose moja tesko zaradjena sredstva koja se redovno slivajuu opstinski budzet i od kojih platu 15 godina prima makar jedan funkcioner opstine pale.

  nemam nista protiv bilo kog medija,jer smo mi svi na istom zaatku i u slicnim problemima,ali…..

  zar tebi nebi bilo upitno,da opstina pale NE FINANSIRA NIJEDAN RADIO,A DA SVAKI DAN 100 PUTA KORISTI USLUGE RADIJA OSM U PALAMA.
  Naglasio sam …nijedan radio….jer opstina placa i budzeta 2 tv stanice i 1 internet portal.
  rtv bn NA SVOM RADIJU BN,ima minimalno informacija iz pala,sto je prirodno,jer ne mogu da pokriju sve opstine.zato nemojte mijesati kruske i jabuke.

  dakle,arsini su dvostruki,a bezobrazluk je beskonacan.

  nema veze,nek su zivi i zdravi…

  PS. ne slazu nam se i podatci o slusanosti,ta tabela je previse slozena da bi je ti tako tumacio.

 7. re-deki

  radiju osm niko nije pomogao da kupi,nabavi opremu,i niko mu nije dao dozvole.
  sve je placeno novcem i radom osnivacaa prije 15 godina.
  radio osm je regionalni radio sa 3 predajnika i pokriva pola bih i dio srbije i crne gore. tu zivi blizu 2 miliona gradjana,a naravno da oni slusaju najmanje 10 razlicitih radio stanica.

  tvoja tvrdnja,, da je menadzment nesposoban,,…..
  imas pravo na svoje misljenje.
  ako pokusas da mislis svojom glavom,….mozda je menadzment malo i sposoban,kad je uspio da opstane u malom mjestu pale,sa 22.000 stanovnika,BEZ IKAKVIH BUDZETSKIH SREDSTAVA.

  Usput,radio osm za pale i apljane besplatno reklamira nacelnika,opstinu,sve kulturne,sportske i druge manifestacije…. a da ne pominjemo nevladin sektor,borce,omladince,sirotinju,guslare,crveni krst itd.

  vi to filozofski posmatrate kao obavezu privatnog radija,da iz privatnog budzeta,treba da besplatno pomaze opstinu.

  usput,za 15 godina,racunajuci poreze i doprinose i dozvole i sve druge energente i troskove,radio osm uplati na racun republike i opstine cca 400.000 KM za 15 godina.
  i tebi je nejasno kada zelim da znam kako se trose moja tesko zaradjena sredstva koja se redovno slivajuu opstinski budzet i od kojih platu 15 godina prima makar jedan funkcioner opstine pale.

  nemam nista protiv bilo kog medija,jer smo mi svi na istom zaatku i u slicnim problemima,ali…..

  zar tebi nebi bilo upitno,da opstina pale NE FINANSIRA NIJEDAN RADIO,A DA SVAKI DAN 100 PUTA KORISTI USLUGE RADIJA OSM U PALAMA.
  Naglasio sam …nijedan radio….jer opstina placa i budzeta 2 tv stanice i 1 internet portal.
  rtv bn NA SVOM RADIJU BN,ima minimalno informacija iz pala,sto je prirodno,jer ne mogu da pokriju sve opstine.zato nemojte mijesati kruske i jabuke.

  dakle,arsini su dvostruki,a bezobrazluk je beskonacan.

  nema veze,nek su zivi i zdravi…

  PS. ne slazu nam se i podatci o slusanosti,ta tabela je previse slozena da bi je ti tako tumacio.

 8. deki, 30.10.2014. 14:11:28 [130928]
  Vlasnik OSM Željko ILić je član Živkovićeve partije koje je godinama produžena ruka SNSD-a. OSM radio je dobijao novac od Vlade RS dok drugi mnogo ozbojniji mediji nisu dobili ni marke.
  —————————————-

  RE-DEKI

  nema potrebe da lazes narod koji ovo cita.

  ISTINA JE DA SAM JA CLAN POKRETA ZA NAS GRAD-PALE. neznam sta je tebi tu sporno. to je ustavno zagarantovano pravo savkom gradjaninu da bude clan bilo koje politicke partije,vjerske zajednice ili pjevackog drustva.
  ne mislis valjda da svi ljudi treba da budu clanovi samo jedne -bilo koje stranke…..pa da se pretvorimo u kubu ili somaliju ili kongo ,ili….
  koliko ja znam,skoro svi clanovi bilo kojih stranaka su studenti,radnici,penzioneri,ili vlasnici privatnih firmi i medija.
  u zakonu je JEDINO ZABRANJENO DA IZABRANI DRZAVNI SLUZBENICI,i tuzioci i sudije policajci i neke specificne djelatnosti,BUDU CLANOVI IZVRSNIH TIJELA POLITICKIH PARTIJA.
  a sam znas da se to cesto ne postuje.
  ———————-

  da je moralnih normi u nasoj korumpiranoj drzavi,svi predsjednici partija bi odmah davali ostake na stranacke funkcije,kada ih izaberu za predsjednike,premijere,ministre,nacelnike itd.
  da te podsjetim,to je u srbiji uradio toma nikolic,i predao stranku sns, vucicu.
  a kod nas,kada bi dodik,ivanic,bosic,djokic,pavic,cavic,
  krsmanovic,mihajlica,sukalo i mnogi drugi sefovi,
  a da ne pominjemo lokalne nacelnike,….dali ostavku na partijske funkcije,spavali bi ko bebe…..sat spavas,sat places…..da ih ne smijene ili istjeraju iz partije….
  ————————
  tvoja tvrdnja da je POKRET ZA PALE,produzena ruka SNSD,je u najmanaju ruku,neutemeljena,ili bezobrazna.
  mozda si donio zakljucak po tome,sto je u apljanskoj lasti udruzeno 7 stranaka,-sds,pdp,sp,srs,ndp,srsrs itd,a u pojedinacnoj opoziciji sjede pokret,snsd,szds,i 1 nezavisni odbornik.
  za pokret znam da disktuje i glasa samostalno i da misli svojm glavom. svedobre ideje smo podrzali,a protiv svih marifetluka vlasti i prevara smo glasali protiv.
  dakle,tvoja ocjena je pausalna.
  —————————————–

  OSM RADIO je samo jednom dobio pare od VLADE RS. to je bilo prije cca 7 godina…na osnovu javnog poziva-tendera,koji je bio za sve medije:radio-tv i stampani mediji.
  radio osm je dobio 16,300 KM,a za tvoju informaciju,RADIO PRIJEDOR 40.000,TVOSM PALE 45.000, a bijeljinska RTVBN koja je sada u ratu sa dodikom ,je tada dobila 600.000 KM.banjalucka ATV je tada dobila cca 400.000 KM.

  provjeri sve ove informacije.

  i da znas,troskovi RADIJA I BILO KOJE TV su u odnosu 1:2…
  po troskovima dozvola,predajnika,radnika,terenskih troskova.
  nemogu biti odnosi 1: 50 ili 1:200….

  ja mnoge stvari dobro poznajem,i mogu to dokazati
  pozzz

 9. оптимисто-приједоре-убудуће оптимисто,

  добра ти је она „и проплакаће зора“, коначно и од тебе нешто лагано, свака част.

  Видим да се препуцавају неки овдје око медија у Палама.

  Ја сам коментарисао суштину власти и посљедице које тамо сви грађани осјећају због папака, сељака и лопова.

  Медији паљански, радио и тв ОСМ ће бити као код оснивања са натписом ћирилицом, наравно испод латиницом, такав је Устав Српске.

  Каква ТВ ОСМ (отворена српска мрежа) и већ 7 година на латиници, то може Деспићу код папака, издајника и лихвара, код мене ћеш да се селиш из Пала, исто као Ковачевић са власти иза Божића.

  Иначе какве везе има шта коме даје лоповска власт у Палама задњих 20 година?

  Уништили су све, од привреде, спорта, културе,отровали нас, довели гару и кориду, сад ваља назад сунце ти јебем, да нас бар на нули оставише?

  Ево мојим рибарима нису дали 4 године ни једне марке па сам успио са чланством направити највећи рибарски центар у Европи у подножју Јахорине.

  Папака се морамо ријешити, имају Пале и регија ресурсе и паре, треба то све упаковати,тј. ОСМИСЛИТИ И ОСТВАРИТИ, нема ту мјеста за дјецу са куповном дипломом и организаторе у покушају.

  Ковачевић отпада у новом свјетском поредку у Палама и регији, отпашће и још неки, остале све из свих партија мислим замолити као браћу да сљедеће четири године проведемо наш програм за Пале,град Српско Сарајево, Сарајевско-романијску и Горњо-подрињску регију из области пољопривреде, туризма, финалне прераде дрвета, енергетике, грађевинарства и образовања, са максималном стимулацијом свим привредним гранама које тренутно постоје.

  Ко није, нека на фронталу у архиву о тој теми прочита моју колумну: Никола Лазаревић-Ко то тамо на истоку Српске неће, или не зна?

  Кад већ Илићу и остали моји суграђани коментаришете, онда је ред да напишете нешто о том програму који ће донијети финансијску корист ОСМ радију и ОСМ тв без Деспића, ако будете паметни и подржите овај народу познат, реални и авангардни програм.

  Жељко, много си ти бољи од Деспића и ОСМ ТВ, која ако овако настави нова власт иза Божића у Палама и Српском Сарајеву ће је сигурно укинути, или ће је ујединити у државну ТВ ИСТОЧНО САРАЈЕВО, коју треба максимално стимулисати да ради на промоцији програма у цијелој регији и Републици Српској.

  Знаш ме да држим ријеч, речено, учињено.

  Боже само помози, да прођу ова конституисања и да дочекамо Божић 2015 године у здрављу.

  Поздрав свим мојим суграђанима који коментаришу рад општине и овог недораслог јуноше који је коштао СДС побједе на изборима због оних који су му купили изборе 2012 године.

 10. Ribar, svi mi iz Podgraba znamo da je ribolovački dom napravio Savo Živković a ne ti, ne obmanjuj ljude.
  Drugo, kako je to SDS izgubio izbore zbog Kovačevića kad je u Palama gdje je on predsednik opštinskog odbora SDS odro SNSD i Boška Tomića kom si se ti uvlačio u guzicu da te zaposli u zajedničkim organima. Zanima me kome ćeš se sad uvlačiti….

 11. zexi, чини ми се да си ти куповином радио св. Јован, направио ту радио станицу, прије тога вјероватно си радио у ртв систему, не желим улазити у то како и којим си парама оспособио тај ОСМ радио, али исто тако знам да је програм сачињен од самих рекламних порука, нема новости, нема информација, нема сервисних информација, па како онда да вас општина финансијски помаже? Шта ви можете за општину учинити, а те запослене што имате и прозивате општину због тога, па и кафић запосли по троје четворо радника, да ли треба и њима општина да помаже?

 12. re-harper

  rat je zavrsen krajem 1995.

  radio osm je nastao 1.2.1999.i radi vec 15 godina.
  radio sveti jovan je ugasen 2007.g.,prije 7 godina.

  radio osm ima 12 x dnevno vijesti.
  ima svaki dan servisne informacije.
  svaki dan citamo sva desavanja iz novina i interneta.

  zivimo od reklama.

  besplatno dnevno 100 puta pomenemo opstinu i sve njene institucije i organizacije koje zive u opstini.
  besplatno snimamo na terenu sva desavanja.
  svi iz opstine i raznih organizacija,besplatno gostuju u studiju radija.
  zelje i pozdravi nisu u modi vec 5 godina.

  sta hoces vise….

  OPSTINA NE TREBA NIKOME DA ODMAZE,
  A TREBA DA ULOZI MAKAR 10 % BUDZETA U PROGRAME KOJE DONOSE NOVO ZAPOSLJAVANJE I STIMULACIJE POLJOPRIVREDE I TURIZMA.

  ETO MENI NEKA NE DOTIRAJU NISTA,SAM CU GLASATI ZA TO.
  ja cu se snaci i zaraditi svoj hljeb. nikada mi niko nije poklanjao nista.
  A NE DOZVOLJAVAM DA MI PRIJETE I DA ME UCJENJUJU,jer nemam oraha u dzepu,i nikoga se ne bojim i ne stidim.

  A NEKA BAR POMOGNU RTV ISTOCNO SARAJEVO,koje je osnovao Grad i samim tim i opstina pale ,kao dio grada. RTV ISA je 20 godina rasla i borila se sa srpskim narodom i gradjanima i.sarajeva.
  I NJIH NE FINANSIRAJU,NEGO IH GASE I TJERAJU U STECAJ.
  A SVE BRACA SRBI,SRPSKO SARAJEVO,REPUBLIKA SRPSKA.

  a neka bar ispune predizborno obecanje nacelnika PALA-g/dina KOvacevic Miodraga,iz 2012 godine,da ce otvoriti novu mljekaru sa 500 kooperanata,i uloziti 1 MILION KM za 4 godine stimulisanje zaposljavanja i porodice poginulih.
  zanas koliko je ulozeno za dvije godine…NULA KM.
  a u bratskom sokocu povecali otkup mlijeka na 1,2 miliona litara i sada siju pale skoro 5x vise proizvodnjom mlijeka.

  sto nas paljanske vlasti lazu i prave budalama,neka bar sute.

  ALI NEKA BAR POMOGNU I OTVORE KUHINJU CRVENOG KRSTA ZA 50 SIROTIH PALJANA DA 5 DANA U SEDMICI JEDU PO 1 TOPLI OBROK.
  TO KOSTA 32.000 KM GODISNJE.
  PALE JEDINE NEMAJU KUHINJU CRVENOG KRSTA,A BIJELJINA IMA 3 KUHINJE/CRVENI KRST I JOS 2 KOJE DOTIRA CRKVA.

 13. кецмане,

  џаба подваљујеш.

  Ево људи човјек пише лажи о рибарском дому на Фронталу, а Данијел власник био лично горе и зна све, болан кад лажеш лажи да те не могу чињљенице побити.

  Неважно, иде вријеме врло брзо, Пале и регија знају ко је радио и градио задужбине, које је стипендирао туђу дјецу, а ко је пљачкао шуму, уништио 4,5 хиљада производних радних мјеста, ко је отровао народ отпадом из Федерације, ко је од града у коме је настала Српска, града који је требао данас бити туристички гигант и образовни центар направио легло криминала, дроге, убистава, гаре и кориде.

  Ко држи народ у гету већ 24 године и прича како нас Крајина мрзи, а све ради да не прогледамо.

  Е због тога једва чекам да се формирају власти и да од владе затражим мандат као координатор за Сарајевско-романијску и Горњо-подрињску регију, да вам сељачине и јуноше без части и образа покажем како се окупљају људи у свих 14 општина, како се сарађује, гради, поштује и стратешки развија уз пуну сарадњу с Бањалуком и свим регијама Српске, Србије, Федерације, како се довлаче десетине милиона марака фондова из области екологије, пољопривреде, туризма, како се………………..

  Биће посла и новца, биће посла и за лопове јер ће имати шта украсти, сад немају шта осим виљушки и кашика, народ нема пара, а жене су прстење и остали накит продали под ломљено злато да би дјецу прехранили, или да би им дјеца узела паре како би од ваших ментора могли купити дрогу и потрошити задњу марку у кладионици.

  Видиш Кецмане има доста људи који ће радити на овом МЕГА пројекту,или препороду Пала, Српског Сарајева и истока Српске, али твој Ковачевић због кривичних пријава и злоупотреба службеног положаја неће, то ће бити мој једини услов, наравно уз њега отпада још пар његових сатрапа.

  Пале ће ускоро бити слободне, културне и са великом енергијом, то је све оно што сад немају због шумокрадица и осталих крадица задњих 24 године.

  С поштовањем Никола Лазаревић-ЗОРА

 14. Dklle, poslije pročitanog poslednjeg ribarevog komentara, što kaže Šojić, ja sam zabezeknut:
  Kaže da jedva čeka formiranje vlasti Dda od vlade zatraži MANDAT ZA SARAJEVSKO-ROMANIJSKU I GORNJE PODRINJSKU REGIJU

  pa mooooolim vas šta kaže:

  „DA VAM SELJAČINE I JUNOŠE BEZ ČASTI I OBRAZA POKAŽEM…“

  Mislio sam da poslije „stvaraoca Srpske“ čekićara, obrvana, maksimovića i ostalih govana iz te asocijacije koji sebe prozvaše stvaraocima nema gorih.
  dodje mdpolpot, zlo nad zlima, .Opet sam mislio da gore zlo ne može da bude, ali aaaaavaj, uvijek ima gori od goreg,alas bi vas seljačine i junoše kako vas zove postrojio, šamarao, pluvao, zapišavao ,a bogami nije isključeno da bi potegao i oroz.
  Strašno, strašno. Prestrašno.
  ZATRAŽITI MANDAT DA SELJAČINAMA I JUNOŠAMA BEZ ČASTI I OBRAZA POKAŽEM….

 15. Hahaha, hercika iz iskustva vlastitog zna sve psihijatrije.
  Hvala Bogu, pa u mojim godinama još ne znam ni koji je zubar najbolji,a porodičnom ljekaru išao sam samo jednom da se upoznamo pošto je sin moga prijatelja.

  Hercika se uobrazio što je jedan od glavnih likova filma STONEHEARST ASZLUM.

  Čestitam kao naturščik, sjajno si odigrao ulogu u ovom dokumentarcu, prilogu istorije mdpolpotsrpske.

 16. Ribare, kakve veze ima što je vlasnik frontala bio u domu, mogo si mu ispričati i da si vjećnicu u Sarajevu ti napravio. Svi mi iz Podgraba znamo da je dom naparavio Savo Živković, isto ko što je napravio i spomenik kod doma, i mnogo drugih stvari u tom kraju. Drugo, ako si ti sa svojim ribolovačkim društvom napravio dom, objasni nam kako jedno ribolovačko društvo može namaći milion maraka da napravi dom, ti si prije par mjeseci reko da je u dom uloženo milion. Treće, Kovčević nije moj, i nisi odgovorio kako je to SDS izgubio zbog njega a gdje je on predsednik odbora odrali SNSD i odrali TVOG Boška Tomića. Treće, kako možeš ti tražiti mandat da ti upravljaš sarajevsko romanijskom regijom, na osnovu čega ćeš ti tražiti mandat? Jel to znači da svaka budala može otići u vladu i reći oću ja da budem glavni u regiji, aj me postavite.

 17. zexi,

  Хмм..то ти тако тврдиш, немам ништа против, а зашто онда покушаваш да добијеш онај чешки агрегат на Требевићу, који је био донација др. Радовану Караџићу? Ако ти немаш ништа са тим? Умиљаваш ли се то режиму да би ти га на лијепе очи препустили, пошто је ртрс бацила тапију на њега иако ни они немају никаквих папира за то?

 18. Otpozdrav, prijedor!

  Brišu mi administratori komentare. Neka, tako i treba! Samo da isti aršini budu za sve! Podržavam slobodu mišljenja i izražavanja, ali komentare famoznog hercike ne mogu da shvatim! Toliko uvreda, baljezgarija, podvala… Pa ne mogu da shvatim zašto bih to čitala!? I neka ne čitam, neka me gazde portala kazne zajedno s njim, samo da ga ovde niko nikad ne vidi! Svako dobro!

 19. кемцан,

  зна сав Подграб и ти ако не лажеш шта је истина око дома.

  Није уложен милион марака у рибарски центар, него отприлике толико сад вриједи са земљиштем, свим објектима, теренима, подзидама, каскадама и осталим садржајима.

  Горе се три године ударно радило, од марке преко 30 чланова друштва је својим волонтерским радом правило три.

  Десетине људи су помогли,много њих из Подграба, свако колико је могао, у материјалу, превозом, неко новцем, радом мајсторским без дневница.

  Једно је сигурно, општина није дала ништа, једном је Скупштина града дала 2.000 марака, све остале донације су биле од владе Српске и наших(мојих) познаника.

  Е сад ви видите локалне јуноше да ли Никола може сарађивати у корист свих нас са владом, да не знам и да сам замјерљива будала као наши локалци не би добио марке.

  Људи су видјели да се ту ради, да је то велики ентузијазам и да ће тај центар доприњети туристичкој понуди Пала, Јахорине и регије, тако и јесте данас.

  Сад је велико питање ко је овдје будала и да ли сам у праву када кажем да нас Крајимна не мрзи, него једноставно није свакоме кроз село пјевати.

  Не може неко ко прије рата није имао зубе, ко је купио диплому, коме је ћаћа шумокрадица причати са господом из Бања Луке и са странцима, међа је мој Кецмане између вас и мене по питању памети, организације, хуманизма, преговарачких способности и храбрости.

  Ти си њихов, да си ти прави Романијац ти би се потписао својим именом као и ја, наравно, како ћеш се потписати на лажи.

  Кад прочитате ти и приједор колумну на Фронталу Никола Лазаревић:“Ко то тамо на истоку Српске неће, или не зна?“, видјећете да је у мом(нашем програму) предвиђено да се именују од владе координатори за регије као што су ове наше двије, Херцеговину, Семберију, Посавину и тако редом.

  Ништа то није ново, то су радили и комунисти, вријеме је да се стратешке гране привреде развијају, да се повезују у регијама, да сарађују сва општинска руководства међусобно и са владом преко координатора.

  Од Српске за четири године неће остати камен на камену ако се полудиригована привреда не успостави у области, пољопривреде, дрвне индустрије, енергетике и туризма и ако се не очисти 100% сва територија, од земљишта, ријека до шума и заштите извори питке воде.

  Мислим Кецмане да је теби и ово много информација, мали је твој мозак, као и карактер.

  Видиш,моја дјеца су твоји суграђани и вјероватно негдје генерација, фине даме, старија докторант правних наука, знаш је сигурно,друго апсолвент економије и туризма(нормално државни факулети), како можеш бити тако лицемјеран,ја причам причу која и за тебе добра јуноша, бар се хињо представи кад си са нашег краја, тамо се рађају људи, откуд ти, чији си такав несрећо?

  Ево, кунем ти се да те нећу бити, ја ријеч сваку одржим, знаш ти то сигурно.

  П.С. Подваљујеш нешто за Томића, са свима у Палама, регији и на нивоу Српске Никола као предсједник партије сарађује већ годинама, сарађиваћу тек са Брчкалом, Бјелицом, Бабаљом Кошарцом, Кустурицом и свим другим у свим општинама, са свим посланицима и министрима који буду именовани у владу, поготово ако буду се ове регије, наравно због циља који сам описао у наведеној колумни.

  Ја сам за, али то за, је јасан заједнички циљ, рокови, велика сарадња и поштовање и без тровача Ковачевића.

 20. re-harper

  hvala ti na informacijama,ocito je da o meni znas vise nego ja sam o sebi.
  ti mene znas,a ja tebe ne,tako da je svaka argumentacija
  tebi uvijek laksa,zbog anonimnosti.

  a ocito je da znas sve tajne i detalje koje niko drugi nezna i o tajnama unutar rtrs,koja je po tvom misljenju dodikova,rezimska.
  ja sam sa 30 ljudi napravio rtrs,i radio sam tamo do 1998.

  a znas sve i o dr radovanu karadzicu,osnivacu sds i prvom predsjedniku rs.

  onda znas sigurno i da je radio sveti jovan,vlasnistvo sonje , pokrivao cijelu bih,a dobacivao je i do zagreba i beograda.
  i znas sigurno,da je radio sv.jovan u centru srpstva,u palama,ugasen,jer paljanske vlasti nisu nikada htjele da u budzet uvrste radio sveti jovan,a svaki dan su se kleli da podrzavaju radovana. pa su ga iskljucili iz stranke.
  pa su radio frekvencije pravoslavnog radija sveti jovan sa pala,u sarajevu dobili bosnjacki islamski radio. i sada se bir radio cuje od zagreba do beograda.
  pa su paljani pomogli i ugasili sonjinu tv astra iz pala.
  pa su ugasili tv s-kanal iz pala.
  pa su preselili i prodali radio i tv kometu iz pala.
  pa su gledali da sonjina porodica pati i trpi od sforovaca.
  pa je dodik naredio direktorici doma zdravlja/veri,kadru sds da zaposli sonju,prije 7 godina.a to vlasti u palama nisu smjele,niti htjele.
  pa je dodik nedavno otvorio dom studenata,i nazvao ga imenom drd radovan karadzic.protiv su bili domace vlasti u palama.
  a da mnogi drugi iz pala nisu godinama dali da se jedna od ulica nazove imenon dr radovana.
  a ja lokalne /male partije/pokreta za nas grad- pale,i to znas.
  dakle,moras imati pozitivan stav prema svima….ako je nesto dobro,to pohvali….a ako je nesto lose,,,slobodno kritikuj,
  i mirno spavaj.
  i odmah da znas,u svakoj stranki ima finih i cestitih ljudi i domacina,a ima dosta lopova,mufljuza i kvarnjaka,koji se kriju iza tudjih rezultata.
  a nemaju pojma o stvaranju republike srpske. i svojom naopakom bratoubilackom politikom rade najvise za neprijatelje.a to ne vide od svojih gluposti i savjetnika.

 21. zexi, све ја знам, зато што треба знати, а не лупати, а оно што ми не треба, лако је заборавити.
  Исто тако знам да пола ових твојих ствари што тврдиш није тачно, поготово за Соњу, Љиљанина сестра ради одавно у ДЗ, Соњу нису могли запослити све док је о домовима здравља републичка (додикова) власт водила политику запошљавања (својих партијских играча) када су режимлије пренатрпале домове здравља са својим „кадровима“, онда су их мртво ладно препустили локалним заједницама да им они осмисле плате и примања? Зар није превише безобразно од стране режима? Ту је и Соња упала али касније када се локална власт питала о томе, а да је тако како ти тврдиш не би се онда она налазила поново на листи СДС-а, већ би своју захвалност исказала тамо ко је по теби заслужио. Значи измишљаш, а ја пошто све знам, знам и да си и то измислио. Посебна је глупост говорити да су Пале гасиле С-канал и ону телевизију, кад знаш и сам кроз какве тортуре се прошло од стране Додика, бабе и СФОРА, када су са оружјем на готовс заузели предајнике и окренули линкове-канале на БЛ умјесто до тадашњег студија на Палама!

  Такође је глупости и измишљотина да је Додик дао студентским домовима име др Радован Караџић, прво то је мало бесмислено по живом човјеку да се зову зграде, а друго није ни Додик дао име, само је предложио, али с обзиром како је закинуо Универзитет ИС и ладно их скинуо са тим кредитом са буџетских ставки, ако тај кредит буде морао враћати само Универзитет ИС, онда смо га трајно угасили, а ти ћеш се опет наћи паметан па говорити, како није ту Додик крив, већ су криве Пале, што су мале и што се налазе ту бзвз. иза Сарајева на путу према ничему!? Живи били па видјели, знамо се добро и ово што сам ти рекао знаш и ти да је стопосто све тачно.

 22. ne bih ja da se ubjedjujem sa tobom.
  a nisam ni portparol dodika.ima on i na ovim izborima dosta glasaca u palama.ako izuzmemo sds,dobio je glasova,kao svih drugih 10 partija zajedno.

  znam samo da se nase vlasti nisu proslavile ni kada je u palama bila rtrs.bez obzira sto je studio presao u banjaluku. i taj studio ce ostati u banjaluci i za vrijeme bosica,tadica,cavica,ivanica,krsmanovica…svi su centrale svih stranaka stavili u banjaluku,jer tamo ima milion glasaca,a na istoku,manje od 300.000.

  rtrs je preselila tehnicki centar,u lukavicu,a tada je i u palama i u lukavici bila vlast sds,pdp itd.sjetite se nacelnika tosovica-sds,koji je dao prostorije u sportskoj dvorani.kojom je direktorovao popic iz sds.
  a paljani su jedva cekali da isele rtrs.
  i sada je prica slicna….
  sve se radi da se ugasi rtv istocno sarajevo.niko nece da mu budzetski pomogne.
  kad sve saberes,prije 10-ak godina je SA SJEDISTEM STUDIJA, u palama bilo medija-
  radio sv. jovan,tv astra,tv s-kanal,tv kometa,radio kometa,danasnji RTRS (sada je ITC u lukavici)i radio osm i tv osm. a bili su jos ispostava atv,ispostava bntv,ispostava srne,ispostava rts srbije,ispostava pisanih medija,pa i list paljanske novine….

  sada ima samo novi portal palelive (3 godine) tv osm (10 godina) i radio osm (15 godina).

  ako ti je lakse,,,JA SAM KRIV ZA TO.

  usput,vlast u svakoj opstini se samo hvali uspjesima-donacija 80 kontejnera od svedske,otrovni otpad iz visokog,otvaranje parkinga sa 30 mjesta prije 15 dana,novi gril na koranu,radovi na setalistu….

  A NIKO SE NE FALI KAD UPROPASTE SVE MEDIJE…TO JE KRIV PERO KOJI NIJE PLATIO STRUJU….ili nije glasao za mene.

  A DA NAPOMENEM NARODU KOJI OVO CITA….
  FREKVENCIJE SU OGRANICENI RESURS NEKE DRZAVE….

  KAD JEDNOM IZGUBITE DOZVOLU,VISE NIKAD JE NEMATE…..i kupe je najcesce federalci.

  ZATO U KANTONU SARAJEVO SADA IMATE EMITOVANJE, 25 RADIO STANICA,A NA TERITORIJI GRADA ISTOCNO SARAJEVO,IMATE 7 RADIO STANICA (sa sjedistem od lukavice,bijeljine do banjaluke).

  i zamislite…..u kantonu sarajevo nije ugasen nijedan radio

  prekidam ovu diskusiju,a radi mirnijeg sna,porucujem svim stranackim navijacima…..

  KAKVE SU TI MISLI,TAKAV TI JE ZIVOT (otac Tadej)

  samo opusteno………..
  pozzzz

 23. Ribaru, znaju ljudi, znaju, zato ti ne možeš dobiti dovoljno glasova ni da budeš odbornik u Palama a ne za nešto više. Ajde onda reci koliko je uloženo i odakle… Kad se kaže ne vole nas ovi iz Krajine misli se na Dodika i kompaniju, a oni nas vole toliko da će nam premjestiti fakultete iz Pala.
  Jeste, znam tvoje ćerke, i sreća njihova da su otišče u Beograd, da su se makle od tebe.
  Što se tiče Tomića, ti to nazivaš saradnja, on mi je pričao kako mu se uvlačiš u guzicu i kako trežiš da te progura da radiš u predsjedništvu BiH.

  Mani se Nikola politike, nije to za tebe, uhvati se ribarenja i uživaj

 24. Шта су градиле и гдје су улагале све владе без Додика у Палама од рата до данас?

  Гдје је била влада у рату и после, наравно у Палама.

  Каква су здања ти ратни и послератни профитери оставили?

  Монтажне бараке.

  Шта су као предсједници владе направили у Палама осим ових ратних барака Козић, Кличковић, Иванић, Букеиловић(мада је био кратко).

  И кад је био Иванић предсједник владе, говорили сте да нас мрзе у Крајини, наравно сад нас мрзи Додик, сутра ће нас мрзити Босић, Ђокић, Павић, или неко четврти.

  Ствар је у томе да је овдје на власти спрега мафије и политике већ 24 године.

  То је класично што рекли модерни политичари спиновање, ради се исто као што се ради са муслиманским народом, у главу му се свакодневно убацује да су Срби криви за њихов тежак живот.

  Тако исто се ради са грађана Пала, Српског Сарајева и цијелог истока, стално прича против Крајине.

  Ми смо богатији од Крајине ресурсима, треба да живимо као фукара кад нас такве фукаре воде, зар не Кецмане.

  П.С.Ти си јуноша из власти Кецмане, замисли да је твој отац ако га имаш, овако частан и храбар човјек, да ти је живописао Цркву у Палама поводом 100 година зато што то поповима и локалној СДС-ПДП власти није ни пало на памет, да је стипендирао преко 70 туђе дјеце, да је водио низ акција на чишћењу и уређењу општине, да је са рибарима и пријатељима изградио прелијеп спортско-еколошко-рибарски центар, да је капетан Српске војске, да се бори срцем о свом трошку за здрав, културан и нормалан живот баш вас младих, да…………………

  Сад замисли да моја дјеца под разним никовима пишу лажне коментаре против њега.

  Идеш ти у Цркву, идете ви на причешће, читате ви Николино име тамо.

  Е видиш, кажу да Бог опрашта,сумњам,ипак за сваки случај ја нећу, дајем ти ријеч Кецмане.

 25. харперу,

  прича је о Палама и народном тровачу начелнику општине Ковачевићу кога су прозвали оправдано из покрета.

  Нису проблем бараке у рату, проблем је што је то било сједиште владе до преласка у Бања Луку.

  Пале су уништене од истих власти 24 године, то је чињеница, ја ту живим.

  Покрадено је минимум 300 милиона добити од шуме, уништене све фабрике,4.500 производних радних мјеста, Јахорина опљачкана и затрпана малим објектима легализованим од општинских власти, гдје се изгубило најмање 15-20 милиона марака пореза,убиства и обрачуни због криминала су нам доживотно свезали лоше звоно, центар Пала је скоро бесплатно продат сумњивим бизнисменима, све то за вријеме апсолутне власти садашњег начелника,довезене су тоне отровног отпада на регију такође уз знање начелника, влада апсолутна мржња и реваншизам ако ниси уз ту банду коју је на власт довела мафија куповином гласова све чине да те униште, збофг тога се и радио ОСМ жали, ваља се дрога,хара проституција,дјевојке нам воде као курве у Сарајево,коцкарнице на све стране, нико живи не ради и на крају у некад чувеном туристичком мјесту влада сељаклук, неписменост,гара и корида.

  Чињенице које сам навео су тачне и 100% провјерљиве.

  Значи да нема Николе Лазаревића би ли се ове чињенице промјениле?

  Ово је поштовани посјетиоци Фронтала ноторна истина, окретање приче против мене од стране тих који су ово све урадили неће те чињенице ништа промијенити, зар не?

 26. Хахахаха…Лазаревићу, који си ти краљ, не могу да вјерујем. Па с обзиром на твоје године и количину глупости коју пишеш, рекорд би био када окупиш бар 50 истомишљеника у ту своју партију или покрет. Човјече, ти исто као да пишеш дрогиран о оним стварима које сви ми из тог времена знамо, па нисмо дјеца. Социјалистичка заједница је пропадала, пропадао је цијели источни лагер, у разлоге и епилог нећу да улазим, распад СССР-а, читавог социјалистичког система, разградња. Ништа није заобишло комплетан овај простор екс-ЈУ. Сад ти говориш да су се Пале могле одупријети нечему таквом, из разлога што су требале постати дио неког непостојећег соцреалистичког блока? Пишеш небулозе, систем је можда био добар и плодоносан, док је функционисао онако како је и успостављен на цијелој територији Југославије, без тога сваки комад привреде је постајао нефукнционалан, без договорне економије и монетарне политике која би то све покривала покрећући и обуздавајући инфлације и све оно кроз шта се пролазило у она са ове тачке гледишта срећнија времена, сваки дио система је падао у старо гвожђе. Истина је да смо ми 1996. дакле послије рата имали доста сачуваних дијелова привредног система, али политика Додика и окупатора од 1997 до данас све то је претворила у прах и пепео. То је и лаику јасно, али ти хоћеш да кажеш да смо ми пропали прије него што смо сад пропали? Толико си неконзистентан и погубљен на тим питањима и осим глупе пристрасности уз владајући режим који нас и даље сакати ти ништа нормално не можеш да кажеш.

  Нападаш неке „приватнике“ на Јахорини, а шта би било да су ту Јахорину напустили сви и да се опљачкала као што је сад пљачка Додик, гдје би била сад Јахорина и ко је створио од ње бренд док је функционисала и било једно удобно боравиште за зимски одмор и плус рај приватни сектор који је својим услугама довукао госте из других земаља на Јахорину! Знаш и сам да се прије Додика горе одвијали занимљиви сусрети, спортски љети, зимски спортови зими, Јахорина била пуна, заађивало се и у државном и приватном сектору, а сада је то комерцијализовано за тајкуне блиске Додику, па све мање и мање народ долази горе, јер једноставно за те паре имају много боља мјеста у Србији, Бугарској, Хрватској и ФБиХ! Толико.

 27. харперу,

  класично окретање теме.

  Ко напада приватнике на Јахорини, ја сам написао да су општинске власти од рата до данас узеле пар милиона у џеп за легализацију дозвола на Јахорини,узимајући проценат и умањујући негдје и по десет пута вриједност дозвола.

  Замисли колико се још узело у Палама и околини на дозволама и додјели државног земљишта?

  Само тим малверзацијама општинске власти у Палама оштетиле су буџет општине за минимум 20 милиона марака.

  Ко је покрао шуму, да није дошао Радојичић, Стевандић или Бореновић,да они нису за 24 године уништиле благо од минимум 300 милиона марака чисте добити.

  Замисли само сад 100 милиона за инфраструктуру и развој, замисли још 100 да се уложи на Јахорину, зар не би Јахорина била у врху европске зимско-љетне понуде.

  Криза је била значи и кад се десет пута мање дозвола наплаћивала, криза је била и кад се шума крала.

  Немој више молим те, мораш бар мало образа имати, знаш добро да су Пале опљачкане, понижене, отроване, да су неписмени папци све поклопили.

  Замисли који си ти лицемјер,дрога се дила, коцкарнице, омладина без наде, дјевојке нам битанге воде да их јашу масне аге,довозе нам од ага отровни отпад и то масно наплаћују, а ти пишеш о свјетској кризи и да је због тога све у Палама пропало.

 28. Прво, већ прије рата доласком вишепартијског система је било више бренти.

  Тада је лоповлук почео.

  У рату је било 132 бренте на територији Пала, регистрованих и нерегистрованих, све су домаћи кулаци и влада трпали у своје џепове, цвјетало је тада.

  Чиста зарада на камиону резане грађе је била преко 5.000 марака.

  Дневно је излазило у Србију,десетине камиона.

  Оно што је сјекло шумарство и извозило је било довољно за плате, одржавање и помоћ војсци, чак је и ту преко 30% обловине било у приватне џепове директора, шефова, отпремача и шумара.

  После рата одмах је уништен државни сектор, гдје се колико толико одвајало за порез, све су од тада одјеле добијали приватници.

  Наравно да све покрадене паре нису отишле нашим кулацима, бар 30% је отишло директорима и лоповима из свих влада од рата до данас.

  Нисам ја рекао да су све паре остале нашим лоповима, кажем да су бренте овдје, да су већину обловине наши извезли, да су и други омастили брке.

  Углавном минимум 300 милиона марака чисте добити само у Палама нема.

  Замисли колике су се паре покрале у Сокоцу, Рогатици, Србињу, Чајничу, Хан Пијеску, Вишеграду, Рудом, Старом Граду, Трнову и Калиновику, минимум милијарда чисте добити.

  Ово написах само за Сарајевско-романијску и Горњо-подрињску регију, јер за њих имам програм који би под контролом праве владе и именованог координатора чак и ови волови који су нас опљачкали били успјешни људи и морали би радити у корист свих грађана.

  Замислите сад цијелу Српску,то је преко три милијарде км чисте добити за исти период.

  За пропалим не треба кукати, али се под контролу шуме и остали природни ресурси морају стављати по питању живота и смрти, са ЗОРОМ, или без ње.

  Још једна ствар и доста по овом питању.

  Промјене, да нормално живимо,слажем се, ако господо хоћете промјене покажите то на дјелу.

  Не треба вам влада ни савјет министатра да лопове и лихваре смијените, апсолутна власт сте у Сарајевско-романијској регији и Палама.

  Покажите ми на дјелу опредјељеност за промјене тамо гдје сте власт, гарантујем вам својим животом да ћу бити уз вас као уз програм ЗОРЕ.

  П.С. Колико боли истина види се по коментарима, ево нисмо учествовали на изборима, али и даље имамо већи утицај по питању природних ресурса него било која партија у Српској.

  Видим колико сам вам кост у грлу, кад би добио задатак да очистим Српску, ви би рекли гдје ће он, мада ваша говна чистим већ 30 година у Палама са еколошким ентузијастима и рибарима.

 29. Ти опет ко баба о уштипцима, хајде, да расчланимо мало ту твоју теорију, ниси у стању да изнесеш суштину.

  Када је 1997. или 1998. године Додик дошао на власт у РС, зашто та покрадена шумарства нису прогласила стечај и престала пословати, ако је све тако било црно као што ти причаш? Једноставно питање, ако ништа није остало у шуми, како ти кажеш, зашто није обустављена сва експлоатација и прешло се на узгој и заштиту?
  Значи да лупеташ и да то што пишеш није та истина каквој ти исто као твој идол Додик тежите, сви су други по вама криви за све, само сте ви цвјећке? Ма дај!

  Имаш ли увид и рачуницу колико је покрадено из тих наведених шумских газдинстава у периоду Додик2 власти од 2006. године? Да ли знаш да је та цифра преко милијарду марака? Да ли је све оно из рата било само мала маца за ову актуелну пљачку? Паметном доста.

 30. харперу,

  поледај добро мој задњи коментар, тамо пише да су паре покрали наши кулаци и све досадашње власти.

  Е сад би требало бити паметном доста.

  Додика поштујем као државника, нисам ја крив што се моје и његово виђење Српске по питању унутрашње и спољне политике римује, што као искусан човјек видим како мудро плива са комшијама, истоком и западом.

  Ево направиће владу Српске врло брзо са већином од 42 са Ђокићем и Павићем, (можда који посланик више ако ко раније пребјегне), са једне стране значи Српска наставља нормално да функционише неовисно од Федерције и Савјета министара, што показује њену државотворност и пуни економски и политички капацитет, са друге стране његова коалиција која формира владу ојачава преговарачку позицију Српске око састављања савјета министара.

  То је за мене државнички потез, то је мој, моје дјеце и српски витални интерес, значи сигурна већина од странака из Српске, па ко се касније прикључи.

  Нећу да овисим од договора са алијиним сином и Суљагићем пошто их добро знам.

  Видјећете већ од идуће године каква ће ограма ударити на нас, замисли сад да нам већина овиси од „домовине“, да ли би то било у интересу појединаца и партија, а против Српске, или не?

  Домовина у већ формираној већини ако ће поштено радити можда, домовина као блок који може да блокира рад владе и Скупштине Републике Српске никад.

  Ко би то урадио био би највећи издајник српског народа од другог свјетског рата.

  Јебига харперу, има оних који га подржавају из интереса, али има много великих људи у Србији, регији, свијету и у Српској који ту политику разумију и подржавају због стратешких циљева Републике Српске,заштите виталног националног интереса и због чврстог става, који је увијек добро заједнички простудиран од мудрих људи који су његови први сарадници, знам неке, много јаки људи вјеруј.

  Наравно, што се тиче мене лично и ЗОРЕ и даље стојим иза нашег званичног става о потреби 2/3 већину у Бања Луци и Сарајеву.

  Поздрав.