Покренута петиција којом се тражи анализирање докторске дисертације Стефановића

Универзитетски професори, доценти, асистенти, истраживачи, доктори наука и докторанти покренули су потписивање петиције којом траже од министра просвјете Србије да без одлагања формира независну академску комисију која би анализирала докторску дисертацију министра Небојше Стефановића, пише данашња "Политика". Комисију би, како се наводи, требало да сачињавају угледни и некомпромитовани професора из Србије и иностранства, Петиција се […]

среда, 11 јуна, 2014 / 15:23

Универзитетски професори, доценти, асистенти, истраживачи, доктори наука и докторанти покренули су потписивање петиције којом траже од министра просвјете Србије да без одлагања формира независну академску комисију која би анализирала докторску дисертацију министра Небојше Стефановића, пише данашња "Политика".

Комисију би, како се наводи, требало да сачињавају угледни и некомпромитовани професора из Србије и иностранства,

Петиција се налази на сајту www.петитионс24.com, а како наводи „Политика“, потписало ју је већ током јучерашњег дана више од 800 научника из земље и иностранства.

Научници траже и да се преиспита акредитација Мегатренд универзитета, нарочито за додјељивање звања доктора наука, имајући у виду индиције о бројним кршењима етичких норми.

Један од захтјева Петиције је да се убудуће све мастер и докторске дисертације стечене на приватним и државним универзитетима у Србији, објављују у електронској форми, да би биле доступне академској јавности.0 КОМЕНТАРА

  1. незнам у чему је проблем да стручна комисија да своје мишљење. Макар је то лако. Ја као лаик тешко могу нешто видјети, осим што Анекса, табела, упитника нема у раду. Можда неко више зна, желио бих ако је рад плагијат да за то неко дебело одговара, једино ако није препрека што је вучићев пријатељ.

  2. незнам у чему је проблем да стручна комисија да своје мишљење. Макар је то лако. Ја као лаик тешко могу нешто видјети, осим што Анекса, табела, упитника нема у раду. Можда неко више зна, желио бих ако је рад плагијат да за то неко дебело одговара, једино ако није препрека што је вучићев пријатељ.