"Поклон" директору РТРС: Џаба сте куповали (ФОТО)

Представници Омладине СДС, ПДП и СРС РС данас су покушали скренути пажњу јавности на "заборављену улогу Радио-телевизије Републике Српске – улогу јавног сервиса". Пише: Жељко Свитлица Данас, у 13.00 часова, представници омладине поменуте три партије били су наумили уручити "пригодан поклон" генералном директору РТРС, Драгану Давидовићу, поводом пресељења ове медијске куће у нове просторије. У […]

четвртак, 29 априла, 2010 / 18:09

Представници Омладине СДС, ПДП и СРС РС данас су покушали скренути пажњу јавности на "заборављену улогу Радио-телевизије Републике Српске – улогу јавног сервиса".

Пише: Жељко Свитлица

Данас, у 13.00 часова, представници омладине поменуте три партије били су наумили уручити "пригодан поклон" генералном директору РТРС, Драгану Давидовићу, поводом пресељења ове медијске куће у нове просторије.

У Краља Петра I Карађорђевића 129, на тротоару појавили су се у договорено вријеме представници странака и новинари.

"Поклон" који су донијели је уствари паковање сијалица са поруком: "Упалите свјетло на РТРС je мрак"

Након изјава за новинаре и критике стања у РТРС, објаснивши свој наум, представници СДС, ПДП и СРС РС су "јуришно" кренули према дворишту зграде Радија РС, носећи "поклон" и поруку господину Давидовићу.

Ту их је љубазно дочекало службено лице (портир), којем уредно предају личне карте, али који их истовремено обавјештава да нису најављени.

Насљедници Михајлице, Иванића и Босића одговарају да је директор РТРС упознат са њиховом посјетом.

Портир се повлачи до свог радног мјеста гдје обавља разговар телефоном, уписује присутне у списак, а то све траје бар 15 минута, проведених у ишчекивању и неизвјесности са питањем: Да ли ће се први човјек јавног сервиса "суочити" са младом крви коалиције Заједно за Српску.

Кад одједном, сви присутни објективи се усмјерише на исту страну, али господин (Драган Давидовић, директор РТРС, прим. аут) који узбурка атмосферу, убрзо нестаје у улазу зграде радија….

Господин из портирске службе након одређеног времена излази, враћа личне документе политичарима-омладинцима, обавјештавајући их да господин Давидовић није ту (А да није оно био Чак Норис, добаци један од камермана).

"Није коме је намијењено, него коме је суђено", каже наш народ, па тако поклон понудише портиру, који ипак не хтједе преузети "пакет младих опозиционара".

Сијалице остадоше на пулту испред портирнице РТРС. Да је била кутија оних нових,"штедљивих", можда би их неко и преузео.

Нова зграда, нове сијалице…Али, о томе су требали да мисле млади опозиционари.