Похвала Фронтала: Како министарство културе може без латиничења

„Опредијељени смо да убрзано радимо на унапређењу и модернизацији наставног процеса у основним и средњим школама у смислу измјене наставних планова и програма и дигитализације одређених садржаја“, рекла је министaр прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe мр Нaтaлиja Tривић током разговора са делегацијом Британског савјета у БиХ на челу са директором Ларисом Хaлилoвић. Дакле може се без некњижевног British Council, иначе организације којој је Русија забранила дјеловање прошле године.

петак, 8 фебруара, 2019 / 21:45

Истакнуто је да ће Министарство просвјете и културе након анализе анкете проведене у свим школама Републике Српске у вези са квалитетом наставних планова и програма, одредити даље правце дјеловања у овој области.

На састанку је потврђено да је остварена одлична сарадња на реализацији пројекта „Школе за 21. вијек на Западном Балкану“, али и вишеструка корист за ученике и наставнике. Овај пројекат је током 2018. године проведен у 15 школа у Републици Српској. Све школе су опремљене 30 микробитним рачунарима.

Представници Британског савјета су потврдили да се планира наставак овог пројекта те да ће и даље фокус обуке бити на развоју вјештине критичког размишљања при рјешавању изазова и повећање дигиталне писмености код наставника, али и ученика.

Саговорници су похвалили одличну сарадњу Музеја савремене умјетности Републике Српске и Британског савјета у БиХ када је ријеч о савременој умјетности. Било је ријечи и о активностима на реализацији изложбе радног наслова „Перцепције“, као и унапређењу сарадње на пољу ликовне умјетности у смислу отварања већих могућности за ликовне умјетнике из Републике Српске ради промоције и усавршавања.Оставите одговор