Поход Авганистанаца на Зворник: 22 ухваћена у августу и остали подаци о безбједности

На подручју у надлежности Полицијске управе Зворник у августу су евидентирана 22 илегална миграната, што је за осам мање него у истом мјесецу прошле године, рекао је данас начелник Сектора полиције Дражан Еркић.

четвртак, 16 септембра, 2021 / 13:24

Еркић је на конференцији за новинаре рекао да су сви пронађени мигранти мушкарци просјечне старости између 20 и 30 година, а највише их је из Авганистана, њих 16, док су остали из земаља Блиског истока.

Он је навео да у августу није било кривичних дјела и прекршаја које су починили илегални мигранти, нити кривичних дјела у којима су жртве биле ова лица.

Када је ријеч о области саобраћаја, Еркић је навео да је у августу на подручју у надлежности Полицијске управе Зворник евидентирано 48 саобраћајних незгода, за седам мање у односу на исти мјесец лани.

Еркић је истакао да је од укупног броја саобраћајних незгода, 15 било са повријеђеним лицима, од којих су двије биле са погинулим, четири са тешко и девет са лакше повријеђенима.

"Неприлагођена брзина вожње условима и стању на путу доминантан је узрок саобраћајних незгода", напоменуо је Еркић.

Он је истакао да је на путевима које контролише Полицијска управа Зворник у августу контролисано 2.049 возача и возила и издато 1.565 прекршајна налога.

Према његовим ријечима, у августу је из саобраћаја искључено 27 возила и 220 возача, од којих су 183 возача искључена због вожње под дејством алкохола, пет возача због одбијања тестирања на присуство алкохола у крви, а 16 возача због одбијања тестирања на присуство наркотика.

Начелник Сектора криминалистичке полиције у Полицијској управи Зворник Младен Савић рекао је да је у августу евидентирано укупно 60 кривичних дјела, за 15,4 одсто више него у истом мјесецу прошле године.

"Од евидентираних кривичних дјела, 57 је било из области општег криминалитета, једно из области злоупотребе дроге и два из области привредног криминалитета", навео је Савић.

Он је нагласио да су због извршења ових кривичних дјела надлежним тужилаштвима поднесена 54 извјештаја против 63 лица, међу којима су 22 повратника у чињењу кривичних дјела, док малољетних није било.

Савић је навео да је овим кривичним дјелима причињена материјална штета од 121.272 КМ.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је да у августу није било кривичних дјела, а ни прекршаја који изазивају већу узнемиреност грађана.

Васиљевић је нагласио да се из изнесених података може рећи да је безбједносна ситуација на подручју у надлежности Полицијске управе Зворник задовољавајућа.