Погоршало се Рогићево стање

Начелница Клинике за унутрашње болести Клиничког центра Бањалука Гордана Јовићић потврдила је да је дошло до благог погоршања здравственог стања ратног-војног инвалида Ђорђа Рогића, који је примљен у болницу након осам дана штрајка глађу, јер он и даље одбија храну и лијекове. Континуирано се проводе детаљне дијагностичке методе које укључују и ЦТ и ултразвучне прегледе […]

среда, 13 јуна, 2012 / 20:36

Начелница Клинике за унутрашње болести Клиничког центра Бањалука Гордана Јовићић потврдила је да је дошло до благог погоршања здравственог стања ратног-војног инвалида Ђорђа Рогића, који је примљен у болницу након осам дана штрајка глађу, јер он и даље одбија храну и лијекове.

Континуирано се проводе детаљне дијагностичке методе које укључују и ЦТ и ултразвучне прегледе уз консултовање љекара различитих специјалности, при чему пацијент прима инфузију, наводи се у саопштењу Клиничког центра Бањалука.

Ђорђе Рогић (56) почео је штрајк глађу 4. јуна зато што, према новом рјешењу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, треба да буде сврстан из прве категорије инвалидности у пету категорију.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић договорио је јуче са Рогићем да он буде подвргнут специјалистичком љекарском вјештачењу да би се утврдило његово тренутно здравствено стање, које је посљедица ратних повреда и обољења која су у међувремену наступила.

Према ријечима начелника Клинике за анестезију и интензивно лијечење Дарка Голића пацијент Жељко Берковић, који је поврјеђен у саобраћајној несрећи, одвојен је од апарата за дисање, самостално дише, свјестан је, стабилан са задовољавајућим респираторним стањем. Све прогнозе су и даље неизвјесне.

Берковић је примљен у Клинику за анестезију и интензивно лијечење са тешким тјелесним повредама и јуче је оперисан. Операције је трајала више од осам часова и учествовала су три хируршка и анестезиолошка тима.

У саопштењу се додаје да ће Јања Кошутић, с обзиром на чињеницу да је осигураник Хрватске, у току дана бити транспортована у клинику у Загребу, гдје ће наставити лијечење.

Жељко Берковић /32/ и Јање Катушић /77/ повријеђени су у понедјељак у судару два аутомобила на аутопуту Бањалука – Градишка код Лакташа.Оставите одговор