Погледајте инфографику: Зашто је Тесла највећи штребер свих времена

Нећете вјеровати, али неколико илустрованих слика учинило је чудо у покушају да се Николи Тесли укаже право признање за сва његова достигнућа.

субота, фебруар 2, 2013 / 06:46

Чули сте да је амерички Вол стрит журнал Теслу назвао највећим научником који је икада живио. И да је за обнову Теслине лабораторије сакупљено 1.370.000 долара. Велико занимање за Теслу, свјетло на све што је урадио, створено је преко једног инфографика. Укратко, то је слика на којој су исписане ријечи, уз понеку илустрацију. 

Инфографик са насловним питањем „Зашто је Никола Тесла највећи штребер који је икада живио“ (Why Nikola Tesla was the greatest geek who ever lived) га је Метју Инмен и објавио га на свом блогу под именом Овсена каша (oatmeal). Духовито и занимљиво, Инмен је „изворшиповао“ Теслу а „исхејтовао“ америчког јунака Едисона, славеног као изумитеља 1000 патената. Тесла је приказан као визионар, а Едисон као бескрупулозан тип за кога су радили други, и који је само гледао како уновчити изуме.

Лавина је кренула. Мјерено језиком друштвених мрежа, ова илустрација је шерована 616.000 пута, твитована 36.700 пута, и 17.000 пута плусована на Гугл+. Инмен је учинио много за Теслину репутацију, а уложио је и много труда да анимира донаторе за обнову Теслиног музеја. У спомен на Теслу и као захвалност Инмену, објављујемо инфографику коју смо се потрудили превести на српски. Погледајте како је Тесла постао кул.(2. фебруара 2013)

 

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Одличан текст, а ја бих само додао да је Тесла био задављен у поменутом хотелу, од стране обавештајне службе, јер је одбио да ода тајну, тј патент којим је заплашио западни свет. О томе се мало зна, али је теза све ближа доказивању. Исувише много доказа постоји, који на то указују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *