Поетски наслов градоначелника Бијељине: У гротлу похлепних кључа

Упорни, неистинити наводи СНСД-ових усплахирених сателита, интересно окупљених у тзв. "Коалицији за Бијељину", да градоначелник Љубиша Петровић блокира функционисање Градске управе и развој Бијељине, неупитан су показатељ нервозе и незадовољених апетита "Коалиције за свој џеп".

четвртак, 25 марта, 2021 / 18:40

Чини се да до блокираних  глава  незаситих појединаца тешко допире чињеница да је на подручју Семберије у току реализација свих инфраструктурних пројеката, који су започети и прије избора градоначелника Петровића на ову функцију!  Уосталом,  ако их мори амнезија, препоручљиво би било да покрену своје луксузне аутомобиле и са ореолом локалних "великаша",  у свом стилу, набусито,  провозају се макар до градилишта нове аутобуске станице и  тако скину мрену са очију, а и народу их, најзад, престану замазивати!

Уколико Вам је, господо, сјећање кратко, подсјетићу да је управо скупштинска већина са посљедње сједнице локалног парламента, скинула са дневног реда четири тачке које се тичу  комуналне инфраструктуре! Није ли баш то очигледан примјер блокаде Града Бијељина?! Морам признати да Вам замјена теза одлично иде, за разлику од других послова за које Вас народ плаћа!

Ако је, пак, господа из "Коалиције за свој џеп"  тобоже забринута за помпезно најављиване пројекте из приватног, предизборног споразума Мићић – Додик,  срећа ће их убрзо загрлити,  јер  ће већ 6. априла, на тематској сједници Скупштине Града о инфраструктурним пројектима,  јавности моћи да објасне гдје је запело, под условом да за то добију "зелено свјетло" од својих газда из Бањалуке!

Заборављају дежурни душебрижници да је финансирање фамозних пројеката  у надлежности републичких институција, а не локалне касе, из које су годинама навикли да "брке масте"! Излизане и "тугаљиве пјесмице" Хора "Бијељинских политичких дјечака" због неусвајања буџета и наводне градоначелникове неодговорности у вези са тим, не могу покварити слух народу Семберије, који сасвим добро разумије недвосмислену опредијељеност Градске управе да народне паре, коначно, престану бити плијен мале крокодилске баре! Једини разлог повлачења Приједлога буџета за 2021. годину са дневног реда Скупштине јесте потреба да се стане у крај финансијским злоупотреба и "крпљењу" рупа без дна!

Политички договор са градоначелником који неувјерљиво призивају  и очигледно избјегавају, а постижу га искључиво унутар своје прорачунате групације за манипулације, неће бити довољан да га и грађани прихвате! Они од свих нас захтијевају договор који ће најприје дати одговор како буџетски новац правично расподијелити, а не по досадашњој пракси ускоинтересно дијелити.

Да не би, Хор "Бијељинских политичких дјечака" од превелике "бриге" за народ добио главобољу, корисније би било да, напокон, приме к знању да се Град Бијељина до даљњег привремено финансира, у складу са законом, и то у износу до 25% прошлогодишњег буџета за први квартал, што је сасвим довољно за текуће финансијске потребе Града.

Међутим, нисам сигуран да ће та истина моћи да обузда острашћену потребу за збуњивањем и обмањивањем народа, док у гротлу похлепних кључа вода, са изгледним шансама да их, не дај Боже,  и опекне!

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић