Подршка Влади из Вукотићевог завичаја

Борачка организација општине Зворник даје безрезервну подршку одлукама Владе и Народне скупштине Републике Српске о прекиду сарадње са Судом БиХ, Тужилаштвом БиХ и Агенцијом за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ. Дуги низ година Борачка организација је указивала на поступке и једнострано дјеловање ових институција, које су, по свему судећи, "десна рука" сарајевске политичке елите, која […]

петак, 11 децембра, 2015 / 12:22

Борачка организација општине Зворник даје безрезервну подршку одлукама Владе и Народне скупштине Републике Српске о прекиду сарадње са Судом БиХ, Тужилаштвом БиХ и Агенцијом за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ.

Дуги низ година Борачка организација је указивала на поступке и једнострано дјеловање ових институција, које су, по свему судећи, "десна рука" сарајевске политичке елите, која за циљ свог политичког дјеловања има рушење и укидање Републике Српске, наводи се у данашњем саопштењу.

Борци траже од институција Републике Српске да истрају у овој одлуци, те да заштите српске борце од непрекидних хапшења и затварања због наводно почињених ратних злочина.

"Спремни смо за сваки вид сарадње са нашим институцијама, па и по питању процесуирања предмета ратног злочина пред нашим судовима који би, за разлику од Суда БиХ, омогућили фер суђење лицима осумњиченим и оптуженим за ратни злочин", наводи се у саопштењу.

Припадници Сипе, према налогу Тужилаштва БиХ, на подручју Новог Града спровели су јуче опсежну акцију у вези са процесуирањем ратних злочина, током које је ухапшено пет Срба и извршен претрес у згради општине Нови Град, у Полицијској станици Нови Град и комуналном предузећу "Комус".

Народна скупштина Републике Српске подржала је јуче закључке Владе Српске да се због противуставног дјеловања Сипе прекида сарадња са овом агенцијом, Судом и Тужилаштвом БиХ.