Подршка Станивуковићу: Посланик Јандрић супротно од директора Чавића

Независни посланик у Народној скупштини Републике Српске, Крсто Јандрић, данас је истакао своју подршку Драшку Станивуковићу за градоначелника Бањалуке. Заједно са Јандрићем, подршку Станивуковићу су пружили његови сарадници др Саша Простран, хирург ортопед, предузетник и инжењер машинства Предраг Јовић, спортски радник Боро Вукало и Јово Тегелтија, борац ВРС 1. категорије.

четвртак, 22 октобра, 2020 / 14:30

Јандрић је истакао да не подржава само лично Драшка Станивуковића, него и његов рад и рад његових сарадника који желе да донесу промјене и у Бањој Луци и у Републици Српској:

"На том путу имају моју апсолутну подршку, као и подршку мојих пријатеља. У свим међугенерацијским борбама, увијек су побјеђивали млади, тако да немам сумње да ће и овога пута побиједити младост, да ће нови градоначелник Бањалуке бити господин Станивуковић. Ја бих му већ унапријед честитао, а сада поручујем да му стојим на располагању и у току кампање и након избора, да сходно својим могућностима и компетенцијама максимално допринесем", каже Јандрић.

Он додаје да су промјене које доноси Станивуковић са тимом сарадника неопходне за опстанак нашег народа и Републике Српске.

Драшко Станивуковић је изразио захвалност и рекао да му је велика част добити подршку проф. др Крсте Јандрића, који је на свом политичком путу остао принципијелан и досљедан, није прешао на страну власти када је то учинила његова тадашња странка и наставио у НСРС да заступа принципе и вриједности оних људи који су му на изборима дали подршку:

"Није отишао у групу прелетача, како их данас јавност назива, него је остао при својим принципима, а у данашње вријеме бити и остати такав много значи и говори. Добити подршку таквих људи за мене је част. Јер ми представљамо све такве људе којих је више – више честитих, више поштених, више часних људи с образом, од шачице прелетача", каже Станивуковић.

Он се захвалио свима који су данас стали уз њега и дали му подршку у трци за градоначелника:

"Сва ова подршка говори да ће нове снаге, удружене са снагама искусних који су дуго на политичком борилишту, дати једну нову вриједност. Заједничким снагама, извјесно идемо у побједу у нашем граду и Републици Српској", истиче Станивуковић.

Он је рекао да међу странкама, организацијама и појединцима који су га подржали постоји апсолутно јединство и нема никахвих потешкоћа или подјела:

"И према свим анктама, добијамо све већу подршку грађана, уз велику подршку Српске демократске странке, Странке социјалне сигурности српских бораца, Странке пензионера и потомака, Покрета Бањалука зове, невладиних организација и истакнутих појединаца који су својим радом оставили позитиван траг у нашем друштву", каже Станивуковић.