11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Подно споменика Стефану Немањи: Прослава новог српског празника у Београду

На Савском тргу у Београду почела је централна манифестација у оквиру обиљежавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе у присуству највиших званичника Србије и Републике Српске.

четвртак, 16 септембра, 2021 / 00:10

Свечаности код споменика Стефану Немањи присуствују предсједник Србије Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, Његова светост патријарх српски Порфирије, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијери Српске и Србије Радован Вишковић и Ана Брнабић, те чланови влада Србије и Српске.

Манифестацији присуствују и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, представници Срба из региона, културних и научних институција, личности из свијета културе и бројни грађани.

Свечаност је почела интонирањем химни Републике Српске "Моја Република" и Србије "Боже правде".

Претходно је са Калемегдана изведена почасна артиљеријска паљба, те кренуо дефиле "устаника", културно-умјетничких друштава, пуковских застава и коњице.

Дефилеи су пристигли на Савски трг и придружили се централној свечаности.

Код споменика Стефану Немањи распоређени су гардисти са пуковским заставама, а изнад тог простора надлијећу хеликоптери.

Србија и Република Српска заједнички прослављају празник српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра, на дан када су српске и савезничке јединице у Првом свјетском рату пробиле Солунски фронт.