14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Под Титовим портретом: Љиљан Комшић прима Поточарце и мимо сезоне Сребреничког игроказа

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић примио је данас делегацију Меморијалног центра Поточари, на челу са директором Меморијалног центра Емиром Суљагићем и Шефкетом Хафизовићем, предсједником Управног одбора Меморијалног центра Поточари. Српски члан предсједништва нема овакве састанке са Србима, који уз све то његују културу сјећања на историјске чињенице, а не естрадне бајке.

петак, 8 новембра, 2019 / 18:31

Током састанка, предсједавајући Комшић казао је да је Меморијални центар Поточари институција која се бави заштитом сјећања на једно од најрелеватнијих искустава Босне и Херцеговине током деведесетих година, те да као таква мора имати већи степен релеватности у нашем друштву.

У томе смислу, предсједавајући Комшић исказао је подршку новом руководству Меморијалног центра Поточари.

Предсједавајући Комшић истакао је да је Меморијални центар не смије бити талац политичких процеса у Босни и Херцеговини, и зато, иако је ријеч о државној институцији, обавеза је свих нивоа власти да подржавају и финансирају рад Меморијалног центра.

Предсједавајући Комшић је посебно нагласио да Меморијални центар мора бити брана ревизионизму, негирању и величању геноцида, те је сходно томе потребно да добије подршку и других сегемената друштва, попут медијског и академског.

Директор Меморијалног центра Емир Суљагић презентирао је приоритете у раду Меморијалног центра и план дјеловања у будућности.

У томе смислу истакао је три кључна приоритета, а који се односе на: очување локације и аутентичности Меморијалног центра, градњу истраживачких и музејских капацитета, те повезивање са сличним институцијама у свијету. Делегација Меморијалног центра истакла је да су припреме за обиљежавање 25. годишњице геноцида већ у току.

Делегација Меморијалног центра захвалила је предсједавајућем Комшићу на пријему и подршци.Оставите одговор