21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Под будним оком градоначелника, почела жетва пшенице у Семберији

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић посјетио је домаћинство Јовице Лазића у Средњој Чађавици, које је почело са жетвом пшенице.

четвртак, 8 јула, 2021 / 20:31

– Захвалан сам градоначелнику што, и поред многих обавеза, увијек има времена да посјети и саслуша семберске пољопривреднике. Овогодишњи принос пшенице је добар и код нас, на "бијелим земљама", је од 4 до 6 тона по хектару. Тренутна откупна цијена је задовољавајућа али се надамо да ће бити већа, а овогодишњи подстицај Града од два пфенинга по килограму предате пшенице ће бити веома значајан за ратаре, посебно за нас који се искључиво бавимо пољопривредом – истакао је Јовица Лазић.

Градоначелник Љубиша Петровић је нагласио да ће Град Бијељина исплатити субвенције произвођачима пшенице према завршним списковима откупа, које ће доставити млинопрерађивачи на крају откупне сезоне.

– Уз градске и републичке субвенције, произвођачима ће бити исплаћено око 43 пфенинга по килограму пшенице, што је углавном задовољавајуће за њих, а борићемо се да у наредним годинама обновимо систем робних резерви, који ће омогућити стабилност цијена пољопривредних производа на тржишту. Такође, Градска управа ће ове године подржати и пољопривредне произвођаче у другим гранама пољопривреде. Надамо се да ће жетва у Семберији бити што прије завшена и да ћемо након њеног завршетка имати падавине, које су пријеко потребне за добар род кукуруза и дувана – додао је градоначелник Петровић.