Почињу Дучићеве вечери поезије

Традиционална културна манифестација „Дучићеве вечери поезије“ почиње вечерас у Требињу и трајаће до 11. новембра, а окупиће еминентне културне ствараоце са подручја Републике Српске, Србије, Црне Горе и иностранства. У оквиру богатог културног програма биће организоване изложбе слика, поетско-музичке вечери, промоције књига и часописа, као и округли столови о књижевним темама, саопштено је данас из […]

петак, новембар 9, 2012 / 08:06

Традиционална културна манифестација „Дучићеве вечери поезије“ почиње вечерас у Требињу и трајаће до 11. новембра, а окупиће еминентне културне ствараоце са подручја Републике Српске, Србије, Црне Горе и иностранства.

У оквиру богатог културног програма биће организоване изложбе слика, поетско-музичке вечери, промоције књига и часописа, као и округли столови о књижевним темама, саопштено је данас из Савјета ове манифестације.

Централни догађај биће свечана академија под називом "Путујући он је сејао и певао", која ће бити одржана сутра у 20.00 часова.

Првог дана "Дучићевих вечери поезије" своје стихове говориће Добрица Ерић, Гојко Ђоко, Ђорђо Сладоје и Зоран Костић.

У Народној библиотеци биће представљена едиција "Десет векова српске књижевности", а у Музеју Херцеговине биће отворена изложба слика српског умјетника из Париза Владе Величковића.

Посљедњег дана манифестације, након свете литургије и помена Јовану Дучићу, биће одржан округли сто о теми "Српска поезија данас" и представљен часопис "Поетика".

На пјесничкој вечери наступиће пјесници који су награђени у протеклих годину дана, док ће у културно-умјетничком програму учествовати и хор "Барили" из Пожаревца, браћа Теофиловићи, Оливер Њего и Бојана и Никола Пековић, побједници посљедњег серијала "Ја имам таленат".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Почињу „Дучићеве вечери поезије“

„Дучићеве вечери поезије“, једна од најзначајнијих културних манифестација у Републици Српској, биће одржана овог викенда у пјесниковом родном граду Требињу и окупиће еминентне културне раднике из РС, Србије и Црне Горе.

субота, новембар 27, 2010 / 13:38

„Дучићеве вечери поезије“, једна од најзначајнијих културних манифестација у Републици Српској, биће одржана овог викенда у пјесниковом родном граду Требињу и окупиће еминентне културне раднике из РС, Србије и Црне Горе. Continue reading „Почињу „Дучићеве вечери поезије““Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *