Почиње умјетничка колонија у Бијељини

На Другој међународној умјетничкој колонији "Бијељина – Бродац", која ће почети данас и трајаће до 29. маја, учествоваће 50 сликара из земаља региона, али и шире. Директор бијељинске Туристичке организације Симо Лакетић најавио је да ће на колонији учествовати умјетници из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Бугарске, Македоније, Русије и Украјине. "Очекујемо да ће, […]

петак, мај 20, 2011 / 10:54

На Другој међународној умјетничкој колонији "Бијељина – Бродац", која ће почети данас и трајаће до 29. маја, учествоваће 50 сликара из земаља региона, али и шире.

Директор бијељинске Туристичке организације Симо Лакетић најавио је да ће на колонији учествовати умјетници из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Бугарске, Македоније, Русије и Украјине.

"Очекујемо да ће, осим 50 редовно пријављених умјетника, кроз колонију проћи више од стотину учесника", рекао је Лакетић.

Према његовим ријечима, циљ Умјетничка колоније "Бијељина – Бродац" је промовисање туризма, односно да умјетници током дружења пренесу утиске о земљама из којих долазе, као и о ономе што су имали прилику да виде у Семберији.

"Сваки дан бићемо на некој другој дестинацији, а само временски услови могу мијењати програмски садржај. За сада је предвиђено дружење у Бањи Дворови, у селу Бродац, у Бијељини, манастиру Тавна, на Дрини у Амајлијама", рекао је Лакетић, додајући да ће се сликари дружити са ученицима из Бијељине и Шида, као и бугарским ученицима.

Он је додао да је за учеснике обезбијеђен смјештај у сеоским домаћинствима и у Бањи Дворови чиме се испуњава један од основних циљева – развој одрживог сеоског туризма, као и мотивисање суграђана да узму учешће у томе.

Слике настале током Умјетничке колоније биће изложене у Дому културе Бродац 28. маја, а потом и у Бијељини 29. маја на свечаном затварању колоније у Галерији "Миленко Атанацковић".Оставите одговор