Почиње трећи Фестивал науке

Трећи Фестивал науке данас и сутра биће одржан у Бањалуци с циљем промоције науке и научног рада, као и младих истраживача и иноватора. У име организатора фестивала – Министарства науке и технологије Републике Српске, ресорни министар Јасмин Комић позвао је заинтересоване, посебно младе, да дођу на фестивал. "Фестивал је првенствено намијењен младима, код којих би […]

среда, новембар 6, 2013 / 09:08

Трећи Фестивал науке данас и сутра биће одржан у Бањалуци с циљем промоције науке и научног рада, као и младих истраживача и иноватора.

У име организатора фестивала – Министарства науке и технологије Републике Српске, ресорни министар Јасмин Комић позвао је заинтересоване, посебно младе, да дођу на фестивал.

"Фестивал је првенствено намијењен младима, код којих би требало да развије машту и да их увјери да мукотрпни и креативни посао у науци јесте залог за будућност", рекао је Комић Срни.

Према његовим ријечима, међу атракцијама сајма биће робот Нао, специјална летјелица, као и низ експеримената.

"Фестивал је већ препознатљив. Претходних година изазвао је велико интересовање и забиљежио велику посјећеност, а сви који ове године дођу на фестивал моћи ће да виде интересантне експонате у изложбеном дијелу програма, али и да у поподневном дијелу присуствују предавањима из области науке", навео је Комић.

Он је нагласио да се овогодишњи Фестивал науке организује у сарадњи са партнерима из Србије – Центром за промоцију науке, Институтом "Михајло Пупин", Електротехничким факултетом, београдском Опсерваторијом, те Друштвом физичара.

На фестивалу ће се представити и иноватори и научно-истраживачке институције из Републике Српске.

Отварање овогодишњег фестивала науке предвиђено је у 11.00 часова, а затварање на свечаној академији у петак, 8. новембра, у 19.00 часова.

Фестивал ће бити одржан у Културном центру "Бански двор" у Бањалуци, а улаз је бесплатан.Оставите одговор