Почиње Свјетско првенство у рукомету

Свјетско првенство за рукометаше почиње данас у Шведској и трајаће до 30. јануара, учествоваће 24 репрезентације, а титулу ће бранити селекција Француске. Репрезентација Србије на првенству има циљ да буде међу првих осам репрезентација како би могла да уђе у квалификације за Олимпијске игре 2012. у Лондону. Играће у Малмеу, у Групи Ц са Алжиром, […]

четвртак, 13 јануара, 2011 / 00:39

Свјетско првенство за рукометаше почиње данас у Шведској и трајаће до 30. јануара, учествоваће 24 репрезентације, а титулу ће бранити селекција Француске.

Репрезентација Србије на првенству има циљ да буде међу првих осам репрезентација како би могла да уђе у квалификације за Олимпијске игре 2012. у Лондону. Играће у Малмеу, у Групи Ц са Алжиром, Аустралијом, Хрватском, Данском и Румунијом.

Такмичење почиње сутра у 20.45 утакмицом са Алжиром.

У Групи А такмичиће се Бахреин, Египат, Француска, Њемачка, Шпанија и Тунис, у Групи Б Аустрија, Бразил, Мађарска, Исланд, Јапан и Норвешка, а у Групи Д Аргентина, Кореја, Пољска, Словачка и Шведска.

Најбоље три репрезентације из сваке групе настављају такмичење у другом кругу, тако што укрштају Групе А и Б, а Ц и Д, док остале екипе разигравају за коначан пласман у "Президент купу".Оставите одговор