Почиње сезона у НПРС

Нова сезона Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци почиње вечерас премијером представе „Укроћена горопад“ по тексту Вилијема Шекспира, у режији Владана Ђурковића.  Глумачку екипу "Укроћене горопади", између осталих, чине Жељко Стјепановић, Бошко Ђурђевић, Златан Видовић, Жељко Еркић, Александар Стојковић и Ања Станић. Оквир комедије, којом ће Народно позориште отворити 83. позоришну сезону, јесте шаљива предигра […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 11:10

Нова сезона Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци почиње вечерас премијером представе „Укроћена горопад“ по тексту Вилијема Шекспира, у режији Владана Ђурковића.

 Глумачку екипу "Укроћене горопади", између осталих, чине Жељко Стјепановић, Бошко Ђурђевић, Златан Видовић, Жељко Еркић, Александар Стојковић и Ања Станић.

Оквир комедије, којом ће Народно позориште отворити 83. позоришну сезону, јесте шаљива предигра или увођење, прича о сиромашном пијанцу, који обманут повјерује да је богати властелин и пробуђен из сна гледа позоришну представу о припитомљавању горопадице.

Почетак нове позоришне сезоне обиљежиће и отварање изложбе скица студената архитектуре под називом

"Скицопут", која ће бити постављена наредних мјесец дана.

Директор Народног позоришта Српске Ненад Новаковић рекао је да се у нову сезону улази и са потпуно реновираном великом салом, како би се поклоницима позоришне умјетности пружио што пријатнији угођај.

– У сезони која је пред нама имаћемо шест премијера на великој и три или четири на малој сцени. Планирано је да се ради представа "Кухиња" по тексту Петера Хандке, потом "Хасанагиница" коју ће у нашој кући режирати Оливера Ђорђевић, а биће постављена и "Госпођица" у режији Ане Ђорђевић – навео је Новаковић.

Ансамбл Народног позоришта Српске имаће прилику да заигра и у комадима "Са планине и испод планине", по тексту Петра Кочића, као и комаду "Дон Жуан", који ће режирати Небојша Брадић.

Новаковић додаје да се истовремено ради и на пратећим дијеловима програма Позоришта који ће укључивати гостовање значајних глумачких личности из региона, као и промоције књижевних издања.

– Покушаћемо да уведемо и један нови, можда мало комерцијалнији програм, али ништа мање умјетнички вриједан. За почетак сезоне штампан је и други број часописа "Агон" – рекао је директор Позоришта. Новаковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *