Почиње фестивал омладинских позоришта

У Козарској Дубици данас ће бити отворен 11. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске током којег ће публика имати прилику да погледа представе у извођењу девет позоришта из Српске. На фестивалу ће наступити позоришта из Бањалуке, Српца, Зворника, Приједора, Љубиња, Новог Града, Котор Вароши, Мркоњић Града и Козарске Дубице. Организатори фестивала истакли су да су све […]

среда, 23 новембра, 2011 / 08:20

У Козарској Дубици данас ће бити отворен 11. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске током којег ће публика имати прилику да погледа представе у извођењу девет позоришта из Српске.

На фестивалу ће наступити позоришта из Бањалуке, Српца, Зворника, Приједора, Љубиња, Новог Града, Котор Вароши, Мркоњић Града и Козарске Дубице.

Организатори фестивала истакли су да су све представе које ће се приказивати прошле селекцију и да се сврставају у најбоља позоришна остварења у РС током ове године.

Фестивал ће почети представом "Траума" коју ће извести зворнички театар "Капиталина Ерић", а завршиће представом ван конкуренције у извођењу Позоришта младих Зрењанин под називом "Феникс сувише чест".

Драмски студио "Артист" из Козарске Дубице преставиће се другог дана фестивала представом "Лепотица Линејна".

Фестивал је такмичарског карактера, а најбоље глумце и остварења бираће стручни жири и публика.

Покровитељ фестивала је Влада РС, а домаћин општина Козарска Дубица.

Током фестивала, који ће трајати до 27. новембра, представе ће бити извођене у три дневна термина у Дому културе и то у 12.00, 17.00 и 20.00 часова.Оставите одговор