Почиње друго полугодиште у школама

Настава у другом полугодишту школске 2011/12. године за око 150 000 ученика основних и средњих школа у Републици Српској почиње данас, како је и предвиђено правилницима о школском календару за основне и средње школе за ову школску годину. Настава у другом полугодишту трајаће до 15. јуна за ученике основних школа, односно 1. јуна за ученике […]

понедељак, 23 јануара, 2012 / 08:50

Настава у другом полугодишту школске 2011/12. године за око 150 000 ученика основних и средњих школа у Републици Српској почиње данас, како је и предвиђено правилницима о школском календару за основне и средње школе за ову школску годину.

Настава у другом полугодишту трајаће до 15. јуна за ученике основних школа, односно 1. јуна за ученике деветих разреда.

Настава у другом полугодишту у средњим школама завршава 18. маја за матуранте, односно 15. јуна за остале ученике. За матуранте умјетничких школа настава ће бити завршена 25. маја, а за остале ученике умјетничких школа 8. јуна.

Прољећни распуст трајеће од 9. до 13. априла.

Друго полугодиште у школама Републике Српске неће бити одлагано због проглашене епидемије заушњака у неколико градова Српске, потврђено је раније у Министарству просвјете и културе Српске.

"На основу података којима располаже Институт за јавно здравство и тренутне епидемиолошке ситуације, Министарство здравља и социјалне заштите доставило нам је мишљење да за сада нема потребе за одгађањем почетка наставе, заказаног за 23. јануара", наводе у ресорном министарству.

Институт за јавно здравство континуирано пратити епидемиолошку ситуацију у вези са епидемијом заушњака и благовремено ће предлагати мјере у зависности од одвијања ситуације на терену.

Портпарол ове здравствене установе Милка Мрђа рекла је да је за сада све под контролом и нема потребе за одлагањем почетка наставе.

"Епидемија траје од прошле године и школама су упућене мјере за дезинфекцију школских објеката. Већина домова здравља у Српској има епидемиолошке службе, а они који немају обраћају се нашим регионалним заводима, тако да свакодневно пратимо ситуацију", истакла је Мрђа.

Према званичним пријавама домова здравља у Српској, епидемија заушњака је проглашена у појединим општинама Источног Сарајева, Гацко, Требиње, Берковићи, Невесиње, Билећа, Нови Град, Костајница, Вишеград и Бијељина. /Коментариши