Почео пробни попис у БиХ

Пробни попис у БиХ почео је данас и трајаће до 29. октобра, а биће обављен у 60 пописних кругова, од којих један обухвата око стотину домаћинстава. Пробним пописом у Републици Српској биће обухваћено 15 општина и 21 пописни круг, што значи да ће у неким општинама бити више пописних кругова, а то је око 2.000 […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 08:01

Пробни попис у БиХ почео је данас и трајаће до 29. октобра, а биће обављен у 60 пописних кругова, од којих један обухвата око стотину домаћинстава.

Пробним пописом у Републици Српској биће обухваћено 15 општина и 21 пописни круг, што значи да ће у неким општинама бити више пописних кругова, а то је око 2.000 домаћинстава или 6.000 грађана.

Пробни попис у Српској биће проведен у Бањалуци, Добоју, Приједору, Шипову, Прњавору, Козарској Дубици, Теслићу, Угљевику, Зворнику, Бијељини, Фочи, Гацку, Требињу, Источном Новом Сарајеву и Палама.

У Федерацији БиХ пробни попис биће проведен у 19 општина или 33 пописна круга којим ће бити обухваћено око 3.000 домаћинстава или 9.000 становника, као и шест пописних кругова у Брчко дистрикту.

Пробни попис трајаће до 29. октобра, а пописивачи су дужни да приликом доласка у домаћинство покажу акредитације. Пописивачи ће са собом носити мапу пописног круга да би знали која домаћинства пописују.

Пробни попис треба да утврди организационе, методолошке, информатичке претпоставке, односно да симулира и тестира сва та рјешења.

Пописница која третира лица има 45 питања, а пописница која третира станове и домаћинства има 36 питања.

Директор Агенције за статистику БиХ Зденко Милиновић саопштио је раније да ће пробни попис коштати 200.000 КМ, што је обезбијеђено из буџета БиХ, ентитета и Брчко дистрикта.

Милиновић је напоменуо да ће сви подаци грађана бити заштићени.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *