Почело пријављивање за Међународни филмски фестивал „Краткофил плус“

Из дирекције Међународног филмског фестивала „Краткофил плус“ саопштено је да је почело пријављивање кратких филмова за такмичарски програм фестивала. „Краткофил плус“ ће бити одржан од 23. до 28. јула ове године у Бањој Луци, а рок за пријаву филмова је 31. март. У саопштењу се наводи да пријављени фимови не смију да буду произведени прије […]

петак, фебруар 1, 2013 / 12:15

Из дирекције Међународног филмског фестивала „Краткофил плус“ саопштено је да је почело пријављивање кратких филмова за такмичарски програм фестивала. „Краткофил плус“ ће бити одржан од 23. до 28. јула ове године у Бањој Луци, а рок за пријаву филмова је 31. март.

У саопштењу се наводи да пријављени фимови не смију да буду произведени прије 31. јула 2011. године, да не смију бити дужи од 20 минута, те да треба да буду титловани на енглески језик и доступни за приказивање на фестивалу, пожељно у HD видео-формату.
Филмови се могу пријавити електронским путем или поштом, а пријаве треба да садрже копију филма, попуњену пријаву у електронском формату, кратку биографију и филмографију редитеља, кратак синопсис филма, те фотографије из тог остварења.
Све пријаве проћи ће процедуру селекције, уколико са дирекцијом фестивала није договорено директно учешће на фестивалу.

Жири фестивала, који се сваке године састоји од међународно признатих професионалаца из филмске индустрије, додијелиће сљедеће награде: „Гран при“ за најбољи филм фестивала, награде за најбољи играни, документарни, анимирани, експериментални и регионални филм, као и специјална признања жирија, а ове године биће додијељена и награда публике.

Фестивал „Краткофил плус“ настао је 2007. године у Бањој Луци, а фокус овогодишњег фестивала је на Аустралији, јер прошлогодишњи побједнички филм „На матури“ долази из те земље.

Међународни филмски фестивал „Краткофил плус“ налази се у календару културних манифестација Града Бања Лука.

Више информација о фестивалу можете погледати на www.kratkofil.org.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *