Почело је: Политичари из Цазинске Крајине протестују због миграната

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић рекао је Срни да ће око 50 одборника и већина општинских начелника из Цазинске Крајине сутра одржати мирни протест испред зграде заједничких институција БиХ у Сарајеву због мигрантске кризе.

среда, јул 25, 2018 / 15:28

„У складу са закључком Градског вијећа Бихаћа, нас око 50, одборника и општинских начелника и градоначелника из Крајине одлучили смо да у 11.00 часова дођемо у Сарајево. Жеља и циљ нашег протеста јесте да укажемо на то колико је ситуација у вези са мигрантима озбиљна посебно у Бихаћу и Великој Кладуши и да инсистирамо да Савјет министара и министар безбједности Драган Мектић почну да раде свој посао у складу са законом“, рекао је Фазлић у телефонској изјави Срни.

Он је истакао да је послат захтјев Мектићу, предсједавајућем Савјета министара Денису Звиздићу и министру за људска права и избјеглице Семихи Боровац да приме делегацију из Крајине, али да потврдни одговор још није стигао.

Фазлић је додао да начелника Велике Кладуше Фикрета Абдића нису позвали на скуп, док је начелник Санског Моста Фарис Хасанбеговић на годишњем одмору, те неће доћи у Сарајево на најављени протест.

Упитан како тече процес збрињавања мигранатских породица и дјеце без родитељског старања у хотелу „Седра“ у Цазину, он је рекао да за сада нема довољно информација осим да би група од око 80 лица требало да аутобусима из Бихаћа и Велике Кладуше буде пребачена на поменуто одредиште.

Ријеч је о породицама и дјеци без родитељског старања који тренутно бораве на подручју Бихаћа и Велике Кладуше.

Пребацивање је требало да буде обављено јуче, али до тога није дошло.

Мектић је претходно, након посјете Унско-санском кантону, рекао да ће Медено Поље највјероватније, и поред противљења локалних власти, бити локација на којој ће бити грађен прихватни центар за мигранте који се налазе на том подручју.

Савјет министара јуче није донио одлуку о смјештајним капацитетима за мигранте у овом кантону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *