Почела сјетва пшенице у Семберији

БИЈЕЉИНА – На парцелама Пољопривредног добра „Семберија“ почела је јесења сјетва пшенице на 20 хектара од планираних 800, рекао је Срни технички директор овог добра Чедомир Стојановић. "Од 800 хектара, планирали смо да на 80 засијемо сјеменску пшеницу. Прије два-три дана почели смо и сјетву јечма на 120 хектара ораница, од чега на 20 хектара […]

уторак, октобар 5, 2010 / 12:41

БИЈЕЉИНА – На парцелама Пољопривредног добра „Семберија“ почела је јесења сјетва пшенице на 20 хектара од планираних 800, рекао је Срни технички директор овог добра Чедомир Стојановић.

"Од 800 хектара, планирали смо да на 80 засијемо сјеменску пшеницу. Прије два-три дана почели смо и сјетву јечма на 120 хектара ораница, од чега на 20 хектара сјеменског", рекао је Стојановић.

Према његовим ријечима, пшеница ће прво бити засијана на 400 хектара површина ослобођених од уљане репице и соје, као и силажног кукуруза.

Он је рекао да ће остатак пшенице бити засијан за десетак дана, када кукуруз достигне пуну фазу зрења, јер је сада влажан од 35 до 40 одсто.

"Тада крећемо у интензивну бербу кукуруза и на тим површинама сијемо и остале количине пшенице", рекао је Стојановић.

Он је рекао да се ове године очекује добар принос кукуруза од седам-осам тона по хектару.

Сјетва је почела на вријеме, у оптималном року, а очекује се да буде завршена на вријеме ако то дозволе временскке прилике.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *