Почела расподјела фотеља у градској управи у БЛ

Начелничка мјеста у бањалучкој градској управи увелико се дијеле међу коалиционим партнерима. СНСД ће задржати Одјељење за финансије, инспекцијске послове, службу за заједничке послове и комуналну полицију. ДНС-у остају два мјеста.

среда, октобар 26, 2016 / 22:58

Начелничка мјеста у бањалучкој градској управи увелико се дијеле међу коалиционим партнерима. СНСД ће задржати Одјељење за финансије, инспекцијске послове, службу за заједничке послове и комуналну полицију. ДНС-у остају два мјеста.

Начелник Одјељења за просторно уређење биће Слободан Станаревић, садашњи директор Института за грађевинарство. Њима ће припасти и Одјељење за борачко-инвалидску заштиту, са Драгомиром Кесеровићем на челу. Новоизабрани градоначелник, Игор Радојичић, најављује реорганизацију.

“Биће прерасподјеле међу одјељењима и одсјецима. Мислим да је то критична тачка број један. Одјељење за просторно уређење, а затим, по обиму посла, Одјељења за стамбено-комуналне послове”, рекао је Игор Радојичић, новоизабрани градоначелник Бањалуке.

Оно ће бити подјељено на два дијела, а оба ће припасти СНСД-у. И у Одјељењу за друштвене дјелатности биће промјена. Културу и спорт добиће Наталија Тривић из Уједињене Српске, а социјална питања највјероватније ће припасти социјалистима. За то одјељење посебно су биле заинтересоване обе партије. Лидер Уједињене Српске, Ненад Стевандић, каже да ће у бањалучку администрацију послати своје најбоље људе.

“Ми смо дефинисали себе као људе који не желе да намирују неке партијске рачуне, не желе непотизам, не желе породично запошљавање, и хоћемо да дамо најбољи могући примјер како се сарађује у циљу просперитета града”, казао је Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

Социјалисти су, у односу на претходни сазив, изгубили једног начелника. Њима ће поново припасти Одјељење за привреду, гдје би требало да остане садашњи начелник, Раденко Комљеновић.

“Оно што треба рећи је да је Социјалистичкој партији понуђено мјесто потпредсједника скупштине, два начелничка мјеста. То је привреда и друштвене дјелатности у једном дијелу како је речено, то ћемо још прецизно видјети шта је то”, рекао је Раденко Комљеновић, начелник одјељења за привреду у Градској управи.

Након подјеле начелничких мјеста, слиједе преговори о директорским фотељама. Оно што се за сада зна је да ће ДНС-ов Ново Грујић остати на челу ДЕПОТ-а, а ће да социјалисти, умјесто једног, добити два директорска мјеста. Директора “Топлане” поново би требало да да СНСД, али Мићо Миловановић вјероватно неће остати на тој позицији.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Из личног искуства за Наталију Тривић могу рећи је величина њене амбиције и сујете обрнуто пропорционална њеном интелекту и способностима.
  Изјава Стевандићева је сасвим у складу човјека којем је образ-ђон.
  Све очекивано.

 2. Koliko je truda i znoja, a ko zna i čega drugog, uložio Antifašistički Front Žena Nenada Stevandića da Nata dobije mjesto načelnika za „kikiriki semenke“. Ili „odi mi dođi mi, cvijeće brala čobanica mala“.
  Šta je sa ostalim damama što su nosile vodu i tabanale Republikom Srpskom. Npr. Minja Šurlan.
  Lijepo sam ti rekao Minja, „džaba trčiš i eksponiraš se za druge“, ali ona nije htjela da sluša.
  Sad mi plače na ramenu i kaže da sam bio u pravu, ali „posle boja koplje u trnje“. Da ne kažem jednu drugu prostu narodnu poslovicu koja isto tako počinje sa „posle…“.
  Namagarči vas Nata a da se niste okrenule.
  Daj bože da vam iz budžeta izvuče koju marku da nadoknadite cipele (štikle) koje ste poderale trčući po „krsnim slavama i stočnim pijacama“.
  Ona je svoju minutažu lijepo unaovčila, a vi ??? I ovdje sam htio nešto drugo da kažem što počinje na „min“, ali nema smisla. U pitanju su, ipak, dame.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *