Почела берба кукуруза

БИЈЕЉИНА – Ратари Пољопривредног добра „Семберија“ у Новом Селу код Бијељине почели су бербу меркантилног кукуруза на 640 хектара, а за који дан почеће и берба сјеменских сорти кукуруза на 88 хектара, потврдио је директор овог добра Милорад Јовановић. "Упркос неповољним временским условима приноси кукуруза су задовољавајући и износе око 7,5 тона сувог зрна", рекао […]

субота, октобар 2, 2010 / 08:35

БИЈЕЉИНА – Ратари Пољопривредног добра „Семберија“ у Новом Селу код Бијељине почели су бербу меркантилног кукуруза на 640 хектара, а за који дан почеће и берба сјеменских сорти кукуруза на 88 хектара, потврдио је директор овог добра Милорад Јовановић.

"Упркос неповољним временским условима приноси кукуруза су задовољавајући и износе око 7,5 тона сувог зрна", рекао је Јовановић.

Пољопривредно добро "Семберија" очекује да ће и приноси сјеменског кукуруза бити добри, јер се процјењује да би они били између 2,5 и три тоне сувог зрна по хектару.

Ово имање ускладиштило је и 2.000 тона силаже од кукуруза, а за који дан ће почети складиштење исте количине из пострне сјетве.

На подручју општине Бијељина, ове године под кукурузом је око 30.000 хектара, а берба ове житарице на сеоским имањима почеће за десетак дана, јер ови пољопривредници не посједују сушаре.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *