Побједа Ника Розберга у Силверстону

Нијемац Нико Розберг, возач Мерцедеса остварио је трећу побједу у каријери, другу ове године, на трци за Велику награду Велике Британије у Силверстону. Розберге је за дјелић секунде успио да умакне Аустралијанцу Марку Веберу. Трећи у циљу био је Шпанац Фернандо Алонсо, који је стартовао са девете позиције, а прави подвиг направио је Британац Луис […]

понедељак, 1 јула, 2013 / 08:52

Нијемац Нико Розберг, возач Мерцедеса остварио је трећу побједу у каријери, другу ове године, на трци за Велику награду Велике Британије у Силверстону. Розберге је за дјелић секунде успио да умакне Аустралијанцу Марку Веберу.

Трећи у циљу био је Шпанац Фернандо Алонсо, који је стартовао са девете позиције, а прави подвиг направио је Британац Луис Хмаилтон који је на почетку трке – у шестом кругу, остао без задње лијеве гуме, али је упркос томе успио да надокнади пропуштено и као четврти заврши трку.

Велики пех имао је актуелни троструки шампион свијета Нијемац Себастијан Фетел коме је десет кругова прије краја трке, при вођству и прије доноси у односу на Розберга од две и по секунде, отказао мјењач због чега је морао да одустане.

Фетел одустао због проблема са мјењачем

Актуелни светски шампион у Формули 1 Немац Себастијан Фетел одустао је десет кругова пре краја Велике награде Велике Британије јер му је отказао мењач.

Фетел је био у вођству у односу на другопласираног Розберга више од две секунде, када је у 42. кругу наглао успорио, стао и јавио свом тиму да одустаје јер му је отказао мењач.

Хамилтону, Маси и Верњеу пукле гуме током трке

Три експлозије задње лијеве гуме обележиле су старт трке за шампионат свијета у Формули 1 на стази у Силверстону,

Прво је после свега осам кругова пукао пнеуматик Луису Хамилтону, чиме су му се распршиле наде да ће евентуално остварити другу побједу на домаћем терену.

После неколико минута са стазе је из истог разлога излетио и Фелипе Маса, а потом и Жан Ерик Верњ.

Дијелови пнеуматика расули су се по цијелој стази, али је трка настављена.