Побједа екстремиста: Бегановић се неће враћати у Кладушу

Имам Селведин Бегановић изјавио је како се, највјероватније, неће вратити на службовање у џемат Трнови, надомак Велике Кладуше, истакавши како је то одлука Ријасета Исламске заједнице. "Морам рећи како ја нисам задовољан таквом одлуком јер сам се, послије годишњег одмора, планирао вратити на своје радно мјесто", рекао је Бегановић. Према његовим ријечима, ову информацију су […]

недеља, март 8, 2015 / 23:08

Имам Селведин Бегановић изјавио је како се, највјероватније, неће вратити на службовање у џемат Трнови, надомак Велике Кладуше, истакавши како је то одлука Ријасета Исламске заједнице.

"Морам рећи како ја нисам задовољан таквом одлуком јер сам се, послије годишњег одмора, планирао вратити на своје радно мјесто", рекао је Бегановић. Према његовим ријечима, ову информацију су му потврдили повјерљиви извори из Ријасета ИЗ БиХ, а још му није саопштено гдје ће наставити своје службовање.

"Ја разумијем да сам послије свих напада на мене у посљедња три мјесеца постао проблем и терет. Ипак, нисам очекивао да ће се то на овакав начин ријешити. Мислим да је то знак слабости", истакао је Бегановић. Он је изразио жаљење што ће након пуних осамнаест година морати напустити службовање у џемату Трнови, гдје је, како је истакао, стекао нови дом и пуно пријатеља.

"Нажалост, очигледно је да сам стекао и непријатеље и то због мојих ставова и изјава од којих нисам ни за милиметар одступио", рекао је Бегановић. Овом приликом изразио је задовољство подршком џематлија и њиховом петицијом којом захтијевају да се Бегановић врати на своје радно мјесто. Он је потврдио да су у мјесту Босанска Бојна, надомак Велике Кладуше, у непосредној близини хрватске границе, велике земљишне парцеле купили, како је истакао, ученици и сљедбеници Билала Боснића, неформалног вође вехабијског покрета у Унско-санском кантону.

Подсјећамо, прије неколико дана, у мјесту Пријечани, надомак Високог, гдје имам Бегановић с породицом проводи годишњи одмор, нападнут је његов малољетни син Амар те му је нападач том приликом нанио лакше тјелесне озљеде. Прије тога, у четири наврата мета непознатог нападача био је сам имам, а током напада нанесене су му лакше и теже тјелесне повреде.Оставите одговор