Плесно-музички спектакл у Дјечијем позоришту РС

У Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци синоћ је одржан плесно-музички спектакл „Мој сан“ кинеског извођачког ансамбла састављеног од лица са инвалидитетом. Предсједник Владе РС Александар Џомбић рекао је током отварања приредбе да је Бања Лука постала богатија за још један велики културни догађај и да ће опредијељеност Владе да подржи гостовање кинеских умјетника допринијети […]

среда, јун 8, 2011 / 07:58

У Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци синоћ је одржан плесно-музички спектакл „Мој сан“ кинеског извођачког ансамбла састављеног од лица са инвалидитетом.

Предсједник Владе РС Александар Џомбић рекао је током отварања приредбе да је Бања Лука постала богатија за још један велики културни догађај и да ће опредијељеност Владе да подржи гостовање кинеских умјетника допринијети развоју односа.

"Вечерас имамо прилику да спознамо битан дио кинеске културне традиције и захваљујем кинеском амбасадору што нам је понудио овакав културни садржај. Надамо се да ће их бити још више и да ће представљати круну наше постојеће сарадње", нагласио је Џомбић.

Амбасадор Кине у БиХ Ванг Фугуо рекао је да су припадници ансамбла УНЕСКО-ви умјетници мира који су до сада наступили у више од 60 земаља свијета, позивајући све људе без обзира на језичке, културне и националне разлике.

"Гостовање кинеске трупе није само унапређење културне сарадње већ и нешто много више од тога, јер нам ови младићи и дјевојке откривају своју велику љубав и тежњу за животом", истакао је Фугуо.

Приредба ансамбла, којег чине 38 лица, организована је под покровитељством Амбасаде Кине у БиХ и Министарства просвјете и културе РС.

Синоћној манифестацији присуствовали су чланови Владе РС, представници кинеске Амбасаде у Сарајеву, установа које се баве лицима са инвалидитетом и удружења ових лица, као и припадници кинеске заједнице у РС, те јавни и културни радници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *