Платинију смањена казна, али одлази из УЕФА

Мишелу Платинију смањена суспензија, али је он одлучио да се повуче са мјеста предсједника Европске фудбалске уније (УЕФА). Француз разочаран што га суд у Лозани није ослободио кривице. Међународни суд за спортску арбитражу (ЦАС) смањио је казну предсједнику УЕФА Мишелу Платнију са шест на четири године суспензије, након чега ће он дати оставку на ту […]

понедељак, мај 9, 2016 / 13:37

Мишелу Платинију смањена суспензија, али је он одлучио да се повуче са мјеста предсједника Европске фудбалске уније (УЕФА). Француз разочаран што га суд у Лозани није ослободио кривице.

Међународни суд за спортску арбитражу (ЦАС) смањио је казну предсједнику УЕФА Мишелу Платнију са шест на четири године суспензије, након чега ће он дати оставку на ту функцију.

Платини и бивши предсједник ФИФА Сеп Блатер првобитно су кажњени са осам година суспензије, а потом им је казна смањена на шест због "нелојалне исплате" од два милиона швајцарских франака за савјетодавну улогу.

Платини је покушао да у Лозани жалбом потпуно анулира казну, али је она само преполовљена.

"Мишел Платини је дубоко разочаран одлуком суда и објављује да ће дати оставку на мјесто предсједника УЕФА на следећем конгресу организације", стоји у саопштењу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *