Платини Тадићу: Смирите хулигане или вас искључујемо

БЕОГРАД – Предсједник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини поручио је у четвртак предсједнику Србије Борису Тадићу да ће српски клубови и национални тим бити искључени из свих европских такмичења ако се настави насилничко и криминално понашање хулигана из Србије. Тадић је у Београду на састанку са Платинијем рекао да је Србија у потпуности опредијељена […]

четвртак, 24 фебруара, 2011 / 20:18

БЕОГРАД – Предсједник Европске фудбалске уније (УЕФА) Мишел Платини поручио је у четвртак предсједнику Србије Борису Тадићу да ће српски клубови и национални тим бити искључени из свих европских такмичења ако се настави насилничко и криминално понашање хулигана из Србије.

Тадић је у Београду на састанку са Платинијем рекао да је Србија у потпуности опредијељена да се обрачуна с хулиганима и да неће дозволити да се понове немили догађаји из Италије, као ни да српска репрезентација или спортски клубови буду кажњени или удаљени са европских и свјетских такмичења, саопштила је Прес служба предсједника Србије.

"Мишел Платини је председнику Србије пренео став Европске фудбалске уније да ће у случају настављања насилничког и криминалног понашања хулигана, српски клубови и национални тим бити искључени из свих европских такмичења", пише у саопштењу.

Састанку су присуствовали и директор Безбједносно информативне агенције Саша Вукадиновић и генерални секретар УЕФА Ђани Инфантино. Састанак је одржан на захтјев Платинија.

Тадић је рекао да је Србија свјесна да има проблем са хулиганима и да је спремна да се "дефинитивно обрачуна с њима".

"Ми у Србији имамо проблем са хулиганима, свесни смо тога и спремни смо на дефинитивни обрачун с њима. Са Европском фудбалском унијом ћемо радити да се немили догађаји из Ђенове никада не понове. То је била и срамота за нашу земљу", рекао је Тадић говорећи о насилном понашању хулигана из Србије на утакмици репрезентација Србије и Италије у Ђенови.

Тадић је рекао и да се мора направити разлика између хулигана који су, како је навео, у мањини и навијача који су велика већина у Србији.

"Ми смо нација која ће доказати да зна да спортски бодри своју репрезентацију и своје клубове где год они играју", рекао је предсједник Србије.

Тадић је нагласио да су хулигани безбједносни проблем и да Србија мора зауставити насиље у фудбалу, које са спортом нема никакве везе, већ се ради о форми криминала која се мора непрекидно сузбијати.

"На тај начин стадиони ће поново постати сигурна места, где родитељи могу доводити своју децу, будуће спортисте. Тако ћемо сви доприносити друштву у којем живимо; спортски мечеви ће постати места где се људи окупљају, а не ратна попришта са трагичним исходима", поручио је Тадић.Оставите одговор