Платини: Првенство у Катару треба играти преко зиме

Предсједник Европске фудбалске организације (УЕФА) Мишел Платини изјавио је данас да је спреман да измијени календар европских такмичења како би Свјетско првенство у Катару 2022. године могло да се одигра преко зиме. Свјетско првенство је "најважнија ствар" и било би боље да се такмичење одржи по свјежијем времену, рекао је Платини. Платини, који би могао […]

петак, децембар 2, 2011 / 17:31

Предсједник Европске фудбалске организације (УЕФА) Мишел Платини изјавио је данас да је спреман да измијени календар европских такмичења како би Свјетско првенство у Катару 2022. године могло да се одигра преко зиме.

Свјетско првенство је "најважнија ствар" и било би боље да се такмичење одржи по свјежијем времену, рекао је Платини.

Платини, који би могао да постане први човјек свјетске куће фудбала послије пензионисања садашњег предсједника ФИФА-е Сепа Блатера 2015. године, потврдио је да је прије годину дана гласао за Катар као домаћина првенства.

Он је у интервјуу Ал џазири рекао да неће бити проблем да се европска такмичења помјере ради одигравања Свјетског првенства преко зиме.

"Како да људи путују у Катар у јуну, по температури од 50 степени? Ако људи не могу да уживају, онда то не ваља", рекао је приви човјек УЕФА-е.

Платини је изразио задовољство поводом чињенице да ће једна арапска земља бити домаћин Свјетског првенства у фудбалу, након што претходне кандидатуре Египта и Марока нису биле успјешне.

Од избора Катара за домаћина прије годину дана траје полемика о разлозима за избор те земље. Критичари указју на корупцију у највишим круговима ФИФА-е, а скандали у које су били умијешани чланови њене извршне комисије нарушили су углед свјетске куће фудбала.

Катар демантује да је плаћао мито и тврди да је освојио домаћинство на поштен начин. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *