Плати дуг за ђубриво, добићеш премију за млијеко!

Произвођачи млијека у Републици Српској, који нису измирили прошлогодишња дуговања за минерално ђубриво према Робним резервама, не могу да остваре право на премијеру за млијеко за прва три мјесеца ове године, саопштено је из Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства РС. Из Министарства наводе да је у току обрачун премија за млијеко за јануар, фебруар и […]

петак, 20 априла, 2012 / 12:51

Произвођачи млијека у Републици Српској, који нису измирили прошлогодишња дуговања за минерално ђубриво према Робним резервама, не могу да остваре право на премијеру за млијеко за прва три мјесеца ове године, саопштено је из Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства РС.

Из Министарства наводе да је у току обрачун премија за млијеко за јануар, фебруар и март ове године и да је утврђено да велики број произвођача у Српској није измирио обавезе за преузето минерално ђубриво у 2011. години, а рок за враћање дуга је 30. април.

"Уколико произвођачи млијека дуг измире након 30. априла, такође, неће моћи да остваре право на премију и неће им се, ретроактивно, исплатити премија за прва три мјесеца ове године", наводе из Министарства.

Иако је многим произвођачима дуг за минерално ђубриво мањи од износа премија, Министарство поступа у складу са Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села по којем право на премију немају произвођачи који по било ком основу имају дуг према Министарству, Агенцији за аграрна плаћања и Јавном предузећу Робне резерве Републике Српске, наводи се у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

  1. Sinoć sam gledao na BN-u emisiju Puls u kojoj je bila gost g, Cenić. Jedna gledateljka iz PD je postavila upravo ovo pitanje o isplati premija za mlijeko. Bila je ozlojeđena na odnos vlasti prema proizvođačima mlijeka. Dakle, mislim da ovo reagovanje ministarstva nije slučajno, već je odgovor Prijedorčanki.
    Slušaju oni sve, i čitaju i nas. Osvjedočio sam se jer su u više navrata odmah poslije naših komentara reagovali. Naravno- uvijek su u pravu, samo smo mi neupućena stoka. Imaju oni svoje dobro plaćene bigere koji prate i pisane, i elektronske medije.

Оставите одговор