Пижон: Не жалим се, али гол Естоније у Белфасту је скандалозан

Селектор Србије Владимир Петровић Пижон оцијенио је да је побједоносни гол Естоније у Северној Ирској, у најблажем случају, био скандалозан, пише "Спорт". Селектор Србије није желио да, као већи дио репрезентативаца, посумња у регуларност меча, али је био шокиран када је видио погодак Васиљева у 84. минуту. "Нисам изненађен исходом колико начином на који је […]

недеља, 9 октобра, 2011 / 18:36

Селектор Србије Владимир Петровић Пижон оцијенио је да је побједоносни гол Естоније у Северној Ирској, у најблажем случају, био скандалозан, пише "Спорт".

Селектор Србије није желио да, као већи дио репрезентативаца, посумња у регуларност меча, али је био шокиран када је видио погодак Васиљева у 84. минуту.

"Нисам изненађен исходом колико начином на који је Естонија стигла до победе. Скандал је блага реч за други гол. Помоћник је сигнализирао офсајд, домаћи играчи су стали, гости постигли гол, а главни судија је показао на центар", рекао је Петровић и подсјетио на поништен погодак Марка Пантелића у Естонији.

"Тада је помоћни судија кренуо ка центру, а гол је поништио главни арбитар. Заиста чудно. Нисам присталица теорија завере, али сада бисмо причали другу причу да је главни судија послушао помоћника, што се ради у 99 одсто случајева", каже Петровић.

Пижон је и пред полазак у Словенију поновио да је задовољан ремијем против Италије.

"Не знам шта је јавност очекивала од меча са Италијанима, будимо реални, они су једна од најјачих селекција на континенту, а не тако давно победили су и Шпанију. Никада убедљивије нису окончали квалификације. Ја бих пре меча потписао резултат 1:1, а потписујем га и сада", тврди Петровић.

Србија није успјела да у претходна четири меча побиједи Словенију.

"Не желим тако да размишљам, мене то не оптерећује па ћу то покушати да пренесем и на играче. Рекао сам још када сам преузео екипу да ће меч у Марибору да одлучује, само сам тада мислио на нас и Словенију, не и Естонију. Оно што ме чини оптимистом је да сами одлучујемо о судбини", закључио је Петровић.