Питања и одговори: Од спортског министарства Игокеа добила пола милиона КМ

Кошаркашки клуб Игокеа из Лакташа добио је од Министарства породице омладине и спорта у Влади Републике Српске 500.000 КМ у посљедње три године. У одговору Министарства породице, омладине и спорта на посланичко питање народног посланика Љиљане Богдановић, из Клуба посланика Српске демократске странке, наведено је да је ово Министарство кошаркашком клубу „ Игокеа“ Лакташи дозначило […]

четвртак, 21 фебруара, 2013 / 00:48

Кошаркашки клуб Игокеа из Лакташа добио је од Министарства породице омладине и спорта у Влади Републике Српске 500.000 КМ у посљедње три године.

У одговору Министарства породице, омладине и спорта на посланичко питање народног посланика Љиљане Богдановић, из Клуба посланика Српске демократске странке, наведено је да је ово Министарство кошаркашком клубу „ Игокеа“ Лакташи дозначило у 2010. години укупно 500.000 КМ, и то са текућег гранта спортских организација и удружења.

– У 2011. години није било дознаке средстава, као ни у 2012. години – пише у одговору који је потписала министар, Нада Тешановић.

У посланичком питању тражи се информација о евентуалним дознакама Игокеи, од осталих министарстава, буџета Предсједника Републике Српске, јавних предузећа, као и по одлукама Владе за расподјелу донација из остатка нето добити остварене у предузећима, као и од осталих буџетских институција.0 КОМЕНТАРА

  1. И причају нам о мјерама штедње и како нема пара за клубове из РС и нашу омладину.Плаћамо тамо неке увозне играче а недају паре дјеци РС већ их гурају на улице у алкохол и дрогу.Госпођо Надо Тешановић ако имате имало морала дајте оставку јер Ви не водите министарство за спорт већ пустите то шефу да обједини све функције јер је он најпаметнији и најљепши(стално фарба косу истом фарбом“-плаветно црна боја кога ли само заводи???мушкиче или женскиће????)“ма неради он то због себе већ због предузећета“).Човјек је направио приватну фирму од РС повлачи и узима новац како хоће и колико хоће.Нема граница а ни морала.