Пилот умро, а путник пилотирао

ВАШИНГТОН – Америчка Федерална служба за авијацију (ФАА) саопштила је да је један путник преузео контролу и безбједно спустио авион двомоторац на Флориди, након што је пилот преминуо послије полијетања. Драма се догодила јуче, неколико минута након полијетања "Кинг еровог" авиона са острва Марко, на лету ка Џексону, у Мисисипију. "Убрзо послије полијетања пилот није […]

уторак, април 14, 2009 / 16:18

ВАШИНГТОН – Америчка Федерална служба за авијацију (ФАА) саопштила је да је један путник преузео контролу и безбједно спустио авион двомоторац на Флориди, након што је пилот преминуо послије полијетања.

Драма се догодила јуче, неколико минута након полијетања "Кинг еровог" авиона са острва Марко, на лету ка Џексону, у Мисисипију.

"Убрзо послије полијетања пилот није био способан да управља летјелицом. Путник је преузео контролу над авионом, комуницирао са контролорима лета и безбједно спустио авион у Форт Мајерсу", изјавила је Кетлин Берген, портпарол ФАА.

Путник који је преузео управљање претходно је пилотирао авионом са једим мотором, али није имао дозволу за лет двомоторцем.

Он је позвао свог пријатеља, инструктора лета из Конектиката, који му је потом помагао током 40-минутног лета.

Узрок пилотове смрти биће утврђен аутопсијом.Оставите одговор