Петровићка: Додику је Уставни суд у реду кад одгађа изборе, а не ваља кад отима пољопривредно земљиште?

"Лицемјерно је како се СНСД позива на одлуку Уставног суд БиХ када је у питању одгађање избора, односно на онај исти суд који је својом одлуком отео пољопривредно земљиште од Републике Српске", каже портпарол ПДП Ања Петровић.

среда, 27 маја, 2020 / 00:46

Петровић додаје да СНСД својим негодовањима свакодневно потврђују двије ствари: колико се боје одржавања избора и колико су им претходни чланови ЦИК-а БиХ значили у досадашњим изборним циклусима:

"Изборни закон, члан 2.5, тачка 6, јасно каже да ПД ПС БиХ именује чланове ЦИК са листе кандидата, а уколико се листа кандидата не достави ПД ПС БиХ у року од 30 дана прије истека мандата чланова ЦИК БиХ, Представнички дом предлаже и именује нове чланове. Прича о нелегалном избору нових чланова ЦИК БиХ је свјесно заобилажење закона. На крају крајева, да ли они који о томе говоре сугеришу и да је потпредсједник СНСД-а, господин Радмановић, прекршио закон стављајући свој потпис на именовање новог члана ЦИК из реда хрватског народа?", пита Петровић.

Она каже да су једина препрека одржавању избора управо лидер СНСД-а Милорад Додик и њихови званичници у Савјету министара БиХ који условљавају финансирање избора својим политичким побудама и тежњом за подобним члановима ЦИК-а преко којих ће наставити са праксом изборних малверзација.2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор