07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Петровићка: Додику је Уставни суд у реду кад одгађа изборе, а не ваља кад отима пољопривредно земљиште?

„Лицемјерно је како се СНСД позива на одлуку Уставног суд БиХ када је у питању одгађање избора, односно на онај исти суд који је својом одлуком отео пољопривредно земљиште од Републике Српске“, каже портпарол ПДП Ања Петровић.

среда, 27 маја, 2020 / 00:46

Петровић додаје да СНСД својим негодовањима свакодневно потврђују двије ствари: колико се боје одржавања избора и колико су им претходни чланови ЦИК-а БиХ значили у досадашњим изборним циклусима:

„Изборни закон, члан 2.5, тачка 6, јасно каже да ПД ПС БиХ именује чланове ЦИК са листе кандидата, а уколико се листа кандидата не достави ПД ПС БиХ у року од 30 дана прије истека мандата чланова ЦИК БиХ, Представнички дом предлаже и именује нове чланове. Прича о нелегалном избору нових чланова ЦИК БиХ је свјесно заобилажење закона. На крају крајева, да ли они који о томе говоре сугеришу и да је потпредсједник СНСД-а, господин Радмановић, прекршио закон стављајући свој потпис на именовање новог члана ЦИК из реда хрватског народа?“, пита Петровић.

Она каже да су једина препрека одржавању избора управо лидер СНСД-а Милорад Додик и њихови званичници у Савјету министара БиХ који условљавају финансирање избора својим политичким побудама и тежњом за подобним члановима ЦИК-а преко којих ће наставити са праксом изборних малверзација.2 КОМЕНТАРА

  1. Довољно ми је било да прочитам наслов чланка и да у старту закључим да корисни идиоти из ПДП-а нису у стању ни мало главом да размишљају!

Коментариши