Петровићева тражи одговорност за незасиједање скупштинске скупштине у Сарајеву

„Поновно отказивање сједница оба дома Парламента БиХ продубљује кризу и већ нанесену штету на домаћем и наноси нову бруку на међународном плану, јер смо јошједном пропустили шансу да именујемо делегацију у Савјет Европе“, рекла је портпарол ПДП Ања Петровић.

четвртак, 30 маја, 2019 / 22:20

Она је додала: „Одговорност за нефункционисање Парламента БиХ сносе искључиво три странке које су наводни побједници избора и које су на себе преузеле формирање власти на БиХ нивоу – СНСД, СДА и ХДЗ БиХ. Ако су успјели да се договоре који ће од њихових функционера заузети позиције у Колегијима Представничког дома и Дома народа, требалоје бар толико одговорности да се договоре око техничких питања, попут достављања имена посланика за парламентарна радна тијела, чиме би био омогућено бар минимално функционисање и избјегнут дио штете коју ће сносити и Срби и Хрвати и Бошњаци који живе овдје“, каже Петровићева.

Она је истакла да је посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мира Пекић још 13. маја предсједавајућој ПД ПС БиХ Борјани Кришто упутила посланичко питање и тражила прецизан одговор зашто Парламент не засједа, дали су сви клубови посланика доставили приједлоге за сталне комисије, који евентуално нису, ко су посланици и предсједници тих клубова, али да одговор никада није стигао:

„Посланици ПДП-а су спремни да прихвате одговорност, раде посао за који их јебирао народ и за који их народ и плаћа. Блокирањем рада од стране појединаца који немају ни зрна одговорности, ни образа, сви су стављени у исти кош. ПДП је спреман да прихвати одговорност и ради, али вријеме је и да се све назове правим именом и да предсједавајућа јавно каже ко су ти који блокирају рад Парламента“, закључила је Петровићева.

Информативна служба ПДП1 КОМЕНТАР

  1. Народ их „јебирао“.
    Секс партијски непријатељ број један!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *