Петровића од ПДП каже да су респиратори пљачка, те прозива Шеранића да се огласи као неког коме "народ вјерује"

"Нама је и прије седам дана све било јасно, али јучерашњим саопштењем и сама фирма ‘Медиетик’ је потврдила наше наводе о криминалној набавци респиратора", каже портпарол ПДП-а Ања Петровић.

четвртак, 18 јуна, 2020 / 10:34

Она додаје да је потпуно јасно да се, док је милион људи било затворено у кућама вјерујући својим институцијама, а привреда није радила, одиграла незамислива превара и отимачина, која сада добија и међународни карактер, будући да је ту умијешана и фирма из швајцарске офшор зоне:

"Ради се о озбиљном прању новца и изношењу милиона КМ из Републике Српске у којем су учествовали појединци из власти", истиче Петровић.

У вези с тим, Петровић додаје да су по званичним подацима Управе за индиректрно опорезивање увезени респиратори за 3,5 милиона КМ, док је Фонд здравственог осигурања исте платио скоро 15 милиона КМ са ПДВ, што показује да се ту ради о организованој пљачки новца Републике Српске.

"Најшокантније је то што је, судећи по његовим изјавама којим покушава да оправда овај криминал, и министар Ален Шеранић очигледно знао за закулисане радње. То је тешко прихватити, будући да је он један од ријетких министара којем народ истински вјерује, те га позивамо да он лично, јасно и недвосмислено, саопшти којег тачно дана су спорни респиратори ушли у Републику Српску и, овај пут, тачан податак по којим цијенама су увезени и купљени", каже Петровић.

Она истиче да, уколико министар Шеранић не одговори или се покаже да његов одговор не одговара истини, показује да је он директни саучесник криминала којим је повлаштена фирма ‘Медиетик’, уз подршку кључних људи власти, из Републике Српске изнијела милионе грађанског новца.Оставите одговор