Петровић уручио уговоре којим Бијељина стипендира 24 студента

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић уручио је данас уговоре о стипендирању за 24 студента, међу којима је једно лице са посебним потребама, те три студента из групе мање заступљених конститутивних народа.

петак, 8 јануара, 2021 / 15:11

– Ово је један од љепших догађаја у Градској управи, када дајемо подршку младима који су будућност нашег града, Републике Српске и БиХ. На овај начин подижемо ниво друштвене одговорности, а измјеном правилника ускоро ћемо омогућити и већи број стипендирања у односу на претходне године – истакао је Петровић.

Он је навео да Градска управа стипендира укупно 151 ученика и студента, а да је износ основне стипендије око 200 конвертибилних марака.

– У зависности од просјека оцјена који студенти остваре, могуће је добити стипендију и до 290 КМ – нагласио је Петровић.

Једна од студенткиња која је преузела уговор о стипендирању је Славица Митровић са новосадског Природно-математичког факултета.

– Тренутно похађам трећу годину, а просјек оцјена ми је 9,53. Први пут сам добила стипендију Града и много ће ми значити за даље школовање. Овај гест Градске управе је доказ да се труд и рад исплате – додала је Митровићева.

Град Бијељина издвојиће у 2021. години за стипендирање ученика и студената укупно 290.000 конвертибилних марака, што је за 40.000 КМ више него претходне године.Оставите одговор