Петровић: Ребаланса буџета Бијељине: 3,7 милиона више у градској каси

Приједлогом ребаланса буџета града Бијељина за 2021. годину утврђена су средства у износу 61.634.318,00 КМ, што у односу на првобитни буџет представља повећање од око 3,7 милиона КМ и то по основу прихода од ПДВ-а. Овим повећањем извршена је корекција износа који је утврђен нацртом ребаланса буџета града у складу са ребалансом буџета Републике Српске који је усвојен на 18. сједници народне скупштине Републике Српске.

четвртак, 4 новембра, 2021 / 14:38

Повећање прихода је засновано на опоравку привреде Републике Српске, као и на новим коефицијентима расподјеле ових прихода који су за Републику Српску утврђени на знатно вишем нивоу.

Захваљујући овом повећању буџета, омогућено је да се уважи већина примједби буџетских корисника на нацрт ребаланса, које су се односиле на повећање средстава за текуће расходе и капиталне издатке.

Такође, овим повећањем су обезбијеђена и средства за рачуноводствено евидентирање расхода за отплату обавеза по гаранцијама које је Град дао за кредитно задужење Регионалној депонији "Еко деп" Бијељина (кредит Свјестске банке), ЈУ "Бања Дворови" (кредит Наше банке) и АД "Водовод и канализација" Бијељина (кредит ЕБРД), јер ова јавна предузећа нису у стању да сама финансирају своје кредитне обавезе, наводи се у саопштењу градоначелника Бијељине, Љубише Петровића.